Horoskop za kolovoz

Dvije Pomrčine, prva Mjesečeva u znaku Vodenjaka 7. kolovoza i druga 21. kolovoza u znaku Lava, te retrogradno kretanje Merkura od 13. kolovoza, u predstojećem bi mjesecu moglo zapaliti mnogo manjih ‘osobnih požara’ zbog kojih nećemo moći uzmaći neminovnosti promjena. Sve se mijenja i transformira, a što prije toga postanemo svjesni i prilagodimo se ono što dolazi, zasigurno ćemo izvući najbolje od ovog planetarno zahtjevnog mjeseca.

OVAN: Podići će se puno prašine u vašem ljubavnom i društvenom životu. Bit ćete avanturistički raspoloženi, Sunce i Mars u znaku Lava osnažuju i vam samopouzdanje i libido pa vas u ovom mjesecu čeka barem jedan vrući ljetni flert. Ako ste u vezi ili braku, izbjegavajte monotoniju i kolotečinu. Ispunite svoj odnos uzbudljivim sadržajima kao što su zajednički izlasci i putovanja. Imate li djecu, očekujte promjene u njihovom životu. Venera u znaku Raka donosi ugodna druženja kroz dom i obitelj. Nakon 13. kolovoza retrogradni Merkur bi mogao usporiti ispunjenje poslovnih planova i umanjiti vaš radni entuzijazam. Ovo je dobar mjesec za zabavu, seks, izlaske, za sudjelovanje u nagradnim igrama i ostvarenje brzih dobitaka.

Ocjena mjeseca: 5

BIK: Morat ćete pronaći neki novi put do ispunjenja svojih potreba. Pojavit će se nezadovoljstvo u bliskim odnosima, a mogući su i nesporazumi s pojedinim članovima obitelji. Osjećat ćete se iscrpljeno i umorno. I najmanja provokacija bit će dovoljna da ‘puknete’ i posvadite se. Problem će ležati u vašoj osobnoj nesigurnosti. Nešto ćete silno željeti, a spoznaja da vam to izmiče iz ruku mogla bi vas navesti da se ‘obrušite’ na jednu blisku osobu i odbijete ju svojim ponašanjem. Prije važnih odluka, razmislite. Odlučite li se za neke preinake ili radove u domu, nastojte sve obaviti do 13. u mjesecu. Nakon tog datuma stvari bi se mogle zakomplicirati ili otegnuti. Pozicija Venere ‘predviđa’ zanimljive susrete i razgovore, kao i kraća putovanja.

Ocjena mjeseca: 3

BLIZANCI: Pred vama su vrlo aktivni dani koji će uključivati mnogo kretanja, razgovora, slučajnih i planiranih susreta te neočekivanih promjena koje nećete moći kontrolirati. Neka od važnijih pitanja koja će se nametati ovaj mjesec bit će odnosi s bliskim rođacima te događanja kojima ćete svjedočiti u svojoj neposrednoj okolini. U ljubavi bi moglo biti vrlo strastveno. Budući da je mozak vaša najveća erogena zona, mogao bi vam se dogoditi spoj s osobom koja će vas dotaknuti upravo u tu, najosjetljiviju točku. Aktivnost na društvenim mrežama mogla bi vam donijeti i veću popularnost, čak i kod osoba suprotnog spola. Kretanje Venere vašim drugim poljem navješćuje dobitke od strane žena i obitelji, dok vas Merkur savjetuje na promišljeniju komunikaciju, kako u poslu, tako i u privatnom životu. Nakon 13. kolovoza odustat ćete od jednog plana ili ideje.

Ocjena mjeseca: 4

RAK: Venera će skoro cijeli mjesec kretati vašim znakom i obogaćivati intimno područje vašeg života. Osim ljepote i privlačnosti, ona obično dobiti i materijalne dobitke kao i sposobnost da privučete neke osobe koje vam mogu pomoći u ostvarenju vaših planova i ispunjenju potreba. Ovo je mjesec zaljubljivanja i ostvarenja novih poznanstava. Dobro ćete se osjećati u svojoj koži, samopouzdanje će vam biti veliko. Jedna će osoba intenzivno misliti na vas, a to će vam postati jasno u drugoj polovini mjeseca. Možda će vam uletjeti i prilika za kraće putovanja s osobom s kojom volite razgovarati i družiti se. Pozicija Sunca i Marsa u znaku Lava otvara nove mogućnosti na polju zarade. Doći će do nekih promjena u načinu raspolaganja s novcem.

Ocjena mjeseca: 5

LAV: Ne samo da će vam ovaj mjesec biti buran, već vjerojatno čitava rođendanska godina. Sunce i Mars bude potrebu za djelovanjem, za zavođenjem, za ostvarenjem poslovnih i privatnih ambicija. U vama buja glad za pobjedom, tražite potvrde i priznanja vlastite vrijednosti i u tome uspijevate. No vaša drskost i ego ponekad će vam biti najveći neprijatelji. Teško ćete podnositi odbijanja i kritiku, vraćat ćete milo za drago. U poslu ćete odugovlačiti s nekim odlukama, dok ćete u ljubavi jako dobro znati što želite i ići prema tome dok to ne dobijete. Povećana je mogućnost ostvarenja tajne veze sa zauzetom osobom kao i susret s bivšom ljubavi.

Ocjena mjeseca: 4

DJEVICA: U ovom ćete razdoblju morati odraditi neke teme koje će biti vezane uz vašu prošlost. Neriješena pitanja ili odluke koje su morale biti donesene, ali još uvijek nisu, bit će vaša sjena. Retrogradni Merkur u vašem znaku od 13. će kolovoza dodatno naglasiti poriv za bavljenjem nekim unutarnjim temama, vezano uz vas i vaše postupke iz bliske prošlosti. Pokušaj da obnovite jedan odnos koji je prije par mjeseci prekinut bit će samo kratkog daha, pa ćete u ljubavi biti skloniji ili površnim avanturama, ili apstinenciji. Iskoristite ovaj mjesec kako biste počistili svoj životni prostor i osigurali dovoljno mjesta za ono što će u vaš život ući tijekom rujna. I pripremite se na prolazne probleme sa spavanjem.

Ocjena mjeseca: 3

VAGA: Poznati se kao timski igrač, a planeti će u kolovozu dodatno naglasiti vašu potrebu za udruživanjem i spajanjem. U ispunjenju planova prilično spretno se koristite uslugama poznanika te protekcijama. Venera u Raku osigurat će vam nešto mirnije razdoblje na poslovnom planu, pa ćete raditi bez pritiska, dok će Merkur naglasiti mogućnost nekih pregovora ili planova koje ćete pomno skrivati od drugih. Samci ovog znaka mogli bi putem prijatelja upoznati osobu koja će odmah probuditi njihovo zanimanje. Iako će biti riječ o vrlo šarmantnoj i zabavnoj osobi, imat ćete i vi svoje tajne adute za zavođenje, a lako je moguće i da vam se svidi netko s kim radite ili vam je čak poslovno nadređen. Najviše promjena i novosti možete očekivati na planu prijateljstva. Do kraja mjeseca tu će se neke stvari promijeniti, postat će vam jasnije tko je ‘vaš’, a tko to nije, niti će biti.

Ocjena mjeseca: 4

ŠKORPION: Ponekad će vam biti teško odmaknuti se od osobnog. Sve što drugi rade ili ne rade mogli biste previše uzimati k srcu, a što će se odraziti na kvalitetu međuljudskih odnosa. Visoko pozicije Sunca i Marsa u vašem horoskopu ukazuju na nužnost prihvaćanja velikih odgovornosti. Ulazite u neke nove aktivnosti, morate se dokazati, prihvatiti rizik i ‘plivati’ kroz neizvjesne događaje najbolje što znate. Odnosi s autoritetima kao i s osobama koje se tako ponašaju bit će područje nezadovoljstva, možda i stresa. Dobrohotni utjecaj Venere omogućuje vam da mir i nježnost pronađete u društvu osobe koja vam je odana, a od koje možete puno naučiti o samima sebi, kao i o događajima u kojima se trenutno nalazite. Pripazite na zdravlje i smanjite očekivanja prema drugim ljudima

Ocjena mjeseca: 3

STRIJELAC: Ovo je mjesec dobrih prilika, a one najbolje i najuzbudljivije dolaze kroz putovanja, inozemstvo, kontakte sa strancima, ali i što ja najvažnije kroz spremnost da revidirate neka svoja uvjerenja i promijenite stavove koji vas drže na mjestu i onemogućuju ispunjenje vaših potreba. Iako će vas Merkurovo kretanje ponekad dovoditi u zabludu, pa ćete pogrešno procijeniti neke situacije ili osobe, nastojte biti realni, zreli i preuzeti odgovornost za svoje pogreške. Nježna Venera u Raku budi interes prema težim i zahtjevnim ljubavnim rješenjima. Što će vam biti nedostupnije, vama će biti slađe. Priželjkujete li da se neki odnos dogodi i razvije, morat ćete biti još neko vrijeme strpljivi. Suprotna strana neće biti dosljedna u svojim stavovima.

Ocjena mjeseca: 4

JARAC: Kolovoski planeti naučit će vas kako otpuštati iz svog života sve ono što vas umara, iscrpljuje ili vam nanosi štetu. Bilo kakve opsesivne vezanosti uz neku osobu, neispunjenu želju i sl., bit će mjesto velikog gubitka energije. Ako ste nesretni u nekom odnosu ili želite nešto što ne možete dobiti, profitirat ćete ako se dogovorite sa samima sobom i učinite sve kako biste se zaštitili od toksičnih utjecaja. Vrijeme je da krenete dalje. Neki će to učiniti uz pomoć jedne vrlo strastvene avanture, no iako će vam biti jasno da ona nema budućnosti, pomoći će vam da se odmaknete od nekih tema ili ljudi koji vas iscrpljuju. I koliko god se trudili kontrolirati svoju stvarnost, naprosto ćete morati odustati. Izbjegavajte rizične financijske transakcije, osobito oko 7. u mjesecu.

Ocjena mjeseca: 2

VODENJAK: Područje ljubavnih i općenito partnerskih odnosa u kolovozu će doživjeti velike promjene. Dvije Pomrčine uzburkat će dosad relativno mirne i predvidljive vode vašeg intimnog života. Najavit će nešto što će se početi razvijati u idućih par mjeseci, za neke će to biti početak novog odnosa, za druge mogućnost izlaska iz postojeće veze. Nastojte se zaštititi od znatiželjnika i napornih osoba koji će gurati nos u vaš privatni život ili vas stiskati velikim zahtjecima. To bi vam moglo poremetiti neke planove ili vas usmjeriti u drugom pravcu zbog čega ćete poslije požaliti. Očekuje vas vrlo aktivan društveni život. Sudjelovat ćete i u tuđim emocionalnim dramama, kao da vam vaša neće biti dovoljna. A bit će jako strastveno i uzbudljivo. Suprotna strana znat će kako doprijeti do vašeg srca.

Ocjena mjeseca: 4

RIBE: Planeti će aktivirati vaše astrološko polje rada i zdravlja, pa tu možete očekivati najviše događanja. Širit ćete mrežu poslovnih kontakta, no i dosta često miješati zabavu s poslom, što bi se moglo pokazati kao neispravan put. U prvom dijelu mjeseca morat ćete preispitati svoje poslovne planove i njihovu izvedivost. Osim toga, odnos s jednim kolegom mogao bi vam postati dosta veliki teret zbog nemogućnosti ostvarenja dogovora. Pozicija Venere jača vašu potrebu da volite i budete voljeni, dok Merkur stvara stalne zamke u komunikaciji zbog kojih možda vaše potrebe ostaju neispunjene. Nakon 13. u mjesecu ne potpisujte poslovne i financijske ugovore, a također izbjegavajte donošenje odluka vezanih uz ljubav i odnose.

Ocjena mjeseca: 3