Horoskop za srpanj

Srpanj će biti mjesec druženja, sklapanja novih poznanstava, zaljubljivanja i putovanja. Evo što koji znak može očekivati od ovog mjeseca.

OVAN: Više se okrećete privatnoj strani života. Očekujte promjene na obiteljskom planu, od selidbi, preuređenja stambenog prostora do nešto zahtjevnijih razgovora s članovima obitelji s ciljem usklađivanja različitih interesa. U prvom dijelu mjeseca se zbog utjecaja Marsa prilično emotivni i osjetljivi. Reagirate impulzivno, lako gubite živce i smetaju vas sitnice. Pripazite i na zdravlje, osobito na trbuh, grudi i želudac. Zahvaljujući povoljnom utjecaju Merkura od 6. do 24. srpnja možete profitirati od igara na sreću, prijatelja i putovanja. Jedno novo poznanstvo sklopljeno u drugom gradu ili putem društvene mreže moglo bi ubrzati otkucaje vašeg srca. Potkraj mjeseca Sunce i Mars u Lavu stvaraju idealno ozračje za ljubav i zavođenje. Opet ste u svom elementu!

Ocjena mjeseca: 3

BIK: Srpanj će za vas biti mentalno i fizički biti prilično aktivan mjesec. Mnogo susreta, razgovora, poruka, a možda i pokoje putovanje unijet će mnogo uzbuđenja u vašu svakodnevicu. Bit ćete znatiželjni, komunikativni i perceptivni. Nova saznanja dolaze od strane bliskih rođaka i susjeda. Sada imate priliku naučiti nešto korisno, pročitati poučnu knjigu ili sudjelovati na nekom ljetnom tečaju kojim ćete unaprijediti svoje znanje. Merkur u Lavu (od 6. do 24. srpnja) mogao bi otežati sporazumijevanje s prijateljima i članovima obitelji. Moguće su i neke promjene na poslu koje ćete udariti na vaš ego ili vam oduzeti osjećaj sigurnosti. Pozicija Venere u znaku Blizanaca govori o mogućnosti veće zarade, odnosno pruža vam priliku da pronađete novi izvor prihoda, a možda vam u tome pomogne i jedna ženska osoba. Potkraj mjeseca pripazite na zdravlje.

Ocjena mjeseca: 3

BLIZANCI: S Venerom u svom znaku imate priliku druge uvjeriti u svoju neodoljivost i privlačnost. Samci ovog znaka bi mogli poput pčela letjeti s cvijeta na cvijet i neće se moći odlučiti koji im je od svih njih najšareniji i najmirisniji. Oko vas će početi ‘oblijetati’ i jedna posebna osoba, netko koga znate otprije što će još više pojačati vaše ljubavne nedoumice. Ako ste u dugoj vezi u drugoj polovini mjeseca pokušajte ispraviti neke propuste iz prošlosti i pronaći zajednički jezik s partnerom. Poslovna zbivanja uglavnom će vam ići na ruku. Bit ćete rječiti, snalažljivi i komunikativni. Odlično se snalazite u trgovini, uslužnim djelatnostima i intelektualnom radu. Potkraj mjeseca prihvatite ponudu za jedno putovanje koje bi moglo između ostalog i promijeniti sliku vašeg ljubavnog života.

Ocjena mjeseca: 5

RAK: U idućih mjesec dana pronađite svoj put do ispunjenja barem jedne veće želje. Većina planeta bit će na vašoj strani, pa biste se mogli osjećati motivirano i entuzijastično. Bit će dana u kojima ćete morati odlučivati između više opcija, osobito kad su posrijedi odnosi s drugima i ljubavni život. Venera će se kretati iza vaših leđa što ukazuje na mogućnost tajnih susreta, platonske simpatije kao i na privlačnost prema zauzetoj osobi. Možda se bivša ljubav ponovno vrati u vaš život, a što će biti dalje s tom pričom, ovisit će o vama. Osobito značajno razdoblje očekuje vas oko 9. srpnja kada će pun Mjesec u vama nasuprotnom znaku egzaltirati osjećaje i stvoriti priliku za ostvarenje emocionalnih kontakta s drugima. Merkur u Lavu sredinom mjeseca pomaže vam da pronađete nove izvore prihoda i drugima predstavite svoje poslovne vrijednosti i talente.

Ocjena mjeseca: 5

LAV: Pred vama je društveno vrlo dinamičan i aktivan mjesec. Poput magneta ćete privlačiti ljude u svoju blizinu. Lako stupate u kontakte, ostvarujete dobit i napredak uz pomoć drugih ljudi. Srpanj je dobar mjesec i za ostvarenje poslovnih planova koji vam mogu donijeti i porast mjesečnih prihoda. Budite proaktivni i aktivni, predstavite drugima svoje usluge i poslovne sposobnosti. U privatnom životu više težite dobroj zabavi i večernjim provodima, uz povremena povlačenja u samoću i to ponajviše kada vam dođe dosta svega. Ulaskom Sunca (22. srpnja) i Marsa (20.srpnja) u vaš znak za vas počinje doba novih avantura i vrlo strastvenih susreta. Mlađak u vašem znaku 23. srpnja omogućuje vam da pronađete mir s onim što je bilo i krenete u nešto novo.

Ocjena mjeseca: 5

DJEVICA: Iskoristite ovaj mjesec kako biste se dobro odmorili i napunili baterija za sve one silovite promjene koje počinju nadirati u vaš život već tijekom rujna. Sada možete više uživati u društvu prijatelja, intimnije se povezati s osobama bliskima vašem srcu, raditi nešto što vas ispunjava, proučavati, čitati, istraživati, pripremati teren za ispunjenje jesenskih planova. U ljubavi ćete imati nešto više kriterije, odnosno mogli biste se zainteresirati za osobu koja ima karijeru i koja je poslovno uspješnija od vas, no što vas to privlači k njoj – njezin poslovni status ili njezina osobnost. Ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, pobjegnite s vremena na vrijeme od rutine i svakodnevice. Godit će vam nova iskustva. U poslu će vladati privremeno zatišje. Potkraj mjeseca ulazite u nešto tajno, nešto što bi moglo imati veze s jednom nedovršenom pričom iz prošlosti.

Ocjena mjeseca: 4

VAGA: Dosta toga ste preuzeli na sebe i pitate se hoćete li moći izdržati neke pritiske kojima ste izloženi. Posao i rad vas iscrpljuju više nego inače, pa vam je duži godišnji odmor potrebniji nego inače. Zbivanja na radnom mjestu donijet će i prolazan osjećaj nesigurnosti. Mogli biste se prestrašiti za svoju poziciju ili pak smatrati da ju netko ili nešto ugrožava. Odgovornost će se povećati i na privatnom planu. Neke bliske osobe pune su zahtjeva i očekivanja prema vama, a vi želite svima udovoljiti, što je dosta teško. Trebali biste malo više razmišljati o sebi, a malo manje se opterećivati potrebama drugih ljudi. Merkur vam pomaže da jasnije iskomunicirate svoje želje, a Venera u Blizancima budi vaše zanimanje prema osobama od kojih možete čuti i naučiti nešto zanimljivo.

Ocjena mjeseca: 3

ŠKORPION: Usporite malo, očistite glavu od misli koje opterećuju, ne zamarajte se onim što će se možda dogoditi, a možda i neće. Ovo je mjesec u kojem sretnije trenutke potražite udaljeno od mjesta prebivališta. Boravak na moru, u prirodi, na otvorenim prostorima, pune vas pozitivnom energijom. Udaljite se od ljudi i situacija koje vas iscrpljuju. Pozicija Venere govori o svojevrsnom emocionalnom i ljubavnom preporađanju. Nešto staro mora ‘umrijeti’ da bi se stvorio prostor za nešto novo, bolje i kvalitetnije. Potkraj mjeseca očekuje vas suočavanje s prošlošću, s bivšom ljubavi. Samci će više ići za prolaznim avanturama, a za oko bi im mogla zapeti osoba znatno mlađe dobi.. U posljednjim danima srpnja usporite tempo. Sunce i Mars u Lavu oduzimaju vam snagu.

Ocjena mjeseca: 3

STRIJELAC: Iako cijenite svoju neovisnost i samostalnost, rado ćete se osloniti na druge ljude i njihove resurse, što će u srpnju biti prilično očito. Točno ćete znati što od koga možete dobiti i kako to realizirati. Venera će povećati vašu popularnost u društvu i među pripadnicima suprotnog spola, pa je povećana mogućnost da privučete pažnju jedne komunikativne osoba koja će vas zadiviti svojom inteligencijom i znanjem. No u drugoj polovini mjeseca uslijedit će privremeno osjećajno distanciranje od voljene osobe. Pojavit će se neke sumnje i dileme koje će vam pomoći da bolje shvatite ono što se dogodilo u nedavnoj prošlosti. Poslovni planovi mogli bi vas odvesti na kraće putovanje koje će vam osim posla donijeti i dosta zabave, pa i pokoje novo poznanstvo.

Ocjena mjeseca: 4

JARAC: Sada možete naučiti kako postavljati granice prema drugima, kako dati drugima, a da to davanje ničim ne ugrozi vas. Više ćete biti izloženi znatiželji drugih ljudi. Očekujte mnogo pitanja, prohtjeva, pa čak i zadiranja u vašu privatnost. Širenje mreže društvenih kontakata može biti i od pomoći, zato se nemojte povlačiti u osamu. Nova poznanstva mogu proširiti vaše poslovne obzore i pomoći vam u ispunjenju planova. U ljubavnom životu dolazi do nekih promjena koje nećete moći zaustaviti niti kontrolirati. Vaš partner je osjetljiviji nego inače i tražit će mnogo više pažnje. Skladni parovi više će uživati u zajedničkim susretima. Oko 18. u mjesecu pripremite se za neočekivane preokrete. Zadržite hladnu glavu.

Ocjena mjeseca: 3

VODENJAK: Prilično dobar mjesec za vas, osobito ako želite unijeti neke promjene u svoju radnu svakodnevicu, kao i u način na koji pristupate poslovnim obavezama. Mogli biste dobiti neke usluge i informacije koje će vam biti od velike koristi ili raditi više poslova istovremeno. Dosta ćete razmišljati i o svojim bliskim, ali i o poslovnim odnosima. Doći ćete do korisnih uvida, osobito ako se upustite u ozbiljnije razgovore kako biste druge upoznali sa svojim planovima i namjerama. Do kraja mjeseca mogao bi se promijeniti vaš odnos prema partneru i vezi. Trebate više strasti i uzbuđenja, pa ako vam to trenutna veza neće moći ponuditi, prihvatit ćete nešto što će vam se ponuditi i to od strane osobe koja će vam biti neodoljivo privlačna. Samci bi mogli uletjeti u nešto novo, ali neće biti sigurni kuda će ih ta priča odvesti.

Ocjena mjeseca: 4

RIBE: Ovo je vaš mjesec za uživanje, zabavu i odmor. Vladavina Raka budi dijete u vama, tražite igru, društvo mlađih osoba, uživate u aktivnostima koje su vas veselile kad ste bili jako mladi. Vaš zaigrani duh mogao bi dobiti nove poklonike, a samce će razveseliti romantična udvaranja i burni noćni provodi. Bez većih teškoća ostvarivat ćete svoje planove, a bit će i dosta onih koji će vam u tome biti voljni pomoći. Pozicija Venere navješćuje ugodna druženja u domu, ljubavne susrete unutar četiri zida te priliku da obavite neke preinake u svom stambenom prostoru. Posao i rad će vas manje umarati, imat ćete više vremena za privatni život kao i za ljude koje volite. Neki bi mogli primiti novu poslovnu ponudu koja će doći od strane prijatelja. Prihvatite ju!

Ocjena mjeseca: 5