Pun Mjesec u Biku (4.11.)

Photo by Noah Silliman on Unsplash

U subotu 4. studenog u ranim jutarnjim satima (6 sati i 23 minute) pripremite se za najsenzualniji i najerotičniji Uštap u ovoj godini. Zasjat će u području Bika, dok će mu nasuprot stajati Sunce u Škorpionu. Vrlo strastveno, intenzivno, duboko, negdje između zemlje (Bik) i teško vidljivih vodenih dubina (Škorpion) odvijat će se prava energetska eksplozija potreba, informacija koje smo potisnuli, s kojima se igramo skrivača. Mislimo da je sve pod kontrolom, da možemo zaustaviti, ograničiti, sputati osjećaje. No uzaludan posao. Njegov blještavi sjaj mogao bi osvijetliti nešto što niste vidjeli, a cijelo vam je vrijeme bilo pred očima.

Ovaj pun Mjesec nosi 5 važnih poruka, pa ako na nekom od tih područja imate neriješenih pitanja, možda vam se u idućih mjesec dana do 18. prosinca kada će biti idući Uštap, upali lampica, a saznanje vas pokrene na djelovanje.

  1. Što je meni vrijedno?

Dobro je preispitati koji odnosi, stvari, situacije za vas imaju vrijednosti. Jesu li podržavajući, ispunjavaju li vaše tjelesne, materijalne ili emocionalne potrebe? Što smatrate dragocjenim i vrijednim za vlastiti osjećaj sigurnosti i blagostanja? Što je to što vam pruža emocionalnu stabilnost i osjećaj unutarnje ispunjenosti, a što vas ispunjava nemirom i nervozom? Mjesec u Biku vrednuje, provjerava, s njim tražimo ono što će nahraniti ne samo naš želudac, već i srce, dok intenzivno Sunce u Škorpionu ima tu snagu koja će osigurati ispunjenje tih potreba. Ovaj puni Mjesec traži od nas odgovore na pitanja što to u svom životu želimo sačuvati jer nam je vrijedno, jer nas obogaćuje, oplemenjuje, jer nam daje stabilnost i sigurnost, jer se na to možemo osloniti. Svi oni odnosi i situacije koji nam izazivaju nemir jer se u njih ne možemo pouzdati, traže promjenu našeg pristupa. Naprosto prestanite očekivati ono što ne dolazi. Prestanite se nadati. Usmjerite energiju na ono što vam polazi za rukom, što vašim ulaganjem raste, ono od čega možete stvoriti dodanu vrijednost. Ponekad je potrebno od nečeg odustati da bi negdje drugdje dobili.

  1. Odnosi i seksualnost

Planet vladar ovog Uštapa je Venera, a njezin boravak u Vagi i aspekt s Uranom uzdrmat će tlo u pojedinim odnosima i zaoštriti suprotnosti. Možda ćete biti rastrzani između prošlosti i budućnosti, između starog i onog što ‘prijeti’ ući u vaš život. Potpuno nepredviđene promjene mogu vam usmjeriti pogled izvan okvira, vidjet ćete ono što prije niste, učinit ćete nešto što bi moglo i vas same iznenaditi. Venera u opoziciji s Uranom signalizira naviranje promjena koje je nemoguće zaustaviti, a koji bi mogli izazvati napetost, nestrpljivost, malu osjećajnu revoluciju. Zdravi odnosi neće značajnije osjetiti ovaj aspekt, no ako ste u vezi koja je neizvjesna i nestabilna, moglo bi doći do krize, možda čak i do razdvajanja, osobito ako ne uspijete kvalitetno iskomunicirati problem.

Izvanbračni izleti kao i pojavljivanje treće osobe u odnosu također je moguće, no samo u onim vezama čiji temelji nisu stabilni. Ovo je vrlo strastveni Uštap koji budi libido i jača tjelesne potrebe. Možda se upustite u flert ili avanturu, možda prekoračite granice koje ste si postavili, a sve zbog želje koja će biti od razuma.

  1. Što izaziva moj osjećaj sigurnosti?

Bik je zemljani znak koji voli imati čvrsto tlo pod nogama. U cilju nam je zaštititi vlastite interese, ispuniti vlastite potrebe. Stoga je nužno tražiti za sebe i pritom vidjeti hoće li vam druga strana izaći ususret. Osoba koja drži do vas i vašeg odnosa sigurno neće nestati, neće vam ne odgovoriti na vašu molbu, neće vas ostaviti da čekate, ako za to nema opravdani razlog. Povjerenje i sigurnost dolaze kroz prisutnost. Kad je netko prisutan u vašem životu, onda će se i pobrinuti da se uz njega osjećate sigurno, htjet će vam dati do znanja da ste mu bitni, ulagat će u taj odnos, a vi ćete se osjećati sigurno. Problem nastaje ako je nesigurnost u vama živa. Tada sve što druga strana učini neće moći dovoljno zatrpati rupu koja zjapi unutar vas. Stoga je pravi trenutak da se zapitate što to u meni izaziva nesigurnost? Želim li biti u odnosu s osobom na koju se ne mogu osloniti? Želim li raditi posao koji mi ne omogućuje da djelujem bez straha i neizvjesnosti?

  1. O čemu sanjam?

Uštap će biti u pozitivnom aspektu s Neptunom, što će povećati razinu osjetljivosti i prijemčljivosti na raspoloženja drugih. Možete se na dubljoj razini povezati sa svojim voljenima, predosjetiti događaje koji dolaze, osjetiti veću potrebu za romantikom i sanjarenjem. Intuicija će biti naglašena, možda ćete vidjeti i više nego što ćete željeti naglas izgovoriti. Usmjerite pogled na svoje snove, što je to što želite manifestirati, a Uštap u Biku je kao stvoren za to. On vašim idejama i snovima može dati strukturu i materijalnost.

  1. S čim se to ne mogu suočiti?

U vrijeme ovog punog Mjeseca na djelu je još uvijek tenzija između Saturna u Strijelcu i Kirona u Ribama. Postoji li nešto što vas muči iznutra, jedan odnos, problem koji je duboko ukorijenjen, a čini vas slabim i ranjivim? Stižu novi uvidi. Vjerojatno ćete dobiti neki signal o tome što je na stvari i kojim putem trebate krenuti. Možda još uvijek možete spasiti odnos od kojeg ste napola odustali? Možda shvaćate da ste iscrpili sve mogućnosti i da morate krenuti dalje? Negdje u vašoj prošlosti postoji nešto što nije još uvijek dovršeno i zaključeno. Sada je pravi trenutak da to učinite. O čemu god da je riječ nemojte pobjeći od onog što vas muči jer to neće netragom nestati.