TJEDNI HOROSKOP (18.-24.9.)

Na nebu pedantno i organizirano dominira Djevica. Suncu, Merkuru i Marsu u Djevici pridružit će se i Venera, a prva tri dana u tjednu tu će biti i Mjesec, koji će se ‘pomladiti’ u srijedu. Mogli bismo biti više usmjereni na radne i kućanske obaveze, zdravlje i imati nešto manje vremena i interesa za zabavu i odmor.

U ponedjeljak i utorak Mjesec će se kretati znakom Djevice i pozivati nas na planiranje i organizaciju. Fokusiramo se na detalje, pružamo i tražimo neke usluge, manijakalno čistimo, kupujemo sredstva za čišćenje, no isto tako možemo osjećati više nemira i nervoze. Radimo pod pritiskom jer Djevica ultimativno zahtijeva da sve bude savršeno. Samo nemojte podleći samokažnjavanju dopuštajući perfekcionizmu da vodi glavnu riječ. U njegovoj se pozadini uvijek krije nezadovoljstvo, sklonost kritici i uvjerenje da to što smo obavili i nije tako dobro. Usredotočite se na produktivnost, ne na glas u vlastitom umu. Naporni dani za Blizance, Strijelce i Ribe. Bikovima, Djevicama i Jarcima pogoduje u ostvarenju osjećajnih i poslovnih želja. Rakovi su vješti u komunikaciji, Škorpioni u timskom radu i traženju podrške od strane drugih. Ovnovi puno rade, a Vage traže više samoće i razmišljaju o prošlosti. Lavovi su skloniji kovanju financijskih planova, a Vodenjaci su sve svjesniji da od nečeg moraju odustati.

U srijedu nas očekuje Mladi Mjesec u Djevici koji bi bilo najbolje iskoristiti za sve gore već navedeno, ali i za donošenje nekih odluka vezanih uz odnose s kolegama, odnos prema poslu, ispunjenju obaveza kao i odnos prema zdravlju. Energija Mladog Mjeseca ide na ruku zatvaranju nekih poglavlja života i odustajanja od obrazaca ponašanja koji više nemaju svrhu. Možete odlučiti da vas više neće živcirati ono što ste već nekoliko puta pokušali promijeniti, a niste u tome uspjeli. Naprosto ugasite u sebi taj nagon koji vas tjera da stalno činite isto, a bez pomaka. Ukoliko ste ljuti na kolegu, prijatelja ili partnera, osjetit ćete olakšanje ako izgovorite što vas grize iznutra, ali na argumentiran i smiren način. Osim toga, svaka odluka koja je vezana uz uvođenje zdravih navika u svoju svakodnevicu mogla bi imati dugoročan karakter. Odlučite li krenuti na dijetu, prestati pušiti, početi vježbati, zdravije se hraniti, sada uz manje muke i odricanja to možete sprovesti u djelo.

Merkur kao vladar ovog Mlađaka naći će se nasuprot Neptuna, pa se čuvajte samozavaravanja i zabluda. Lako ćete si prodati neku priču, sve kako ne biste morali nešto promijeniti ili od nečega odustati. S ovim aspektom možemo slagati ili sami biti na udaru nečije neiskrenosti. Tu je i osjećaj krivnje koji se može pojaviti ukoliko zgriješimo ili ne budemo na visini zadatka kako to zahtijeva često perfecionistički nastrojen Merkur u Djevici. Bavite se nečim kreativnim, pišite, plešite, crtajte. I ne vjerujte svemu što pomislite ili čujete od drugih.

Na isti dan i Venera ulazi u znak Djevice te donosi više ljubavne sreće pripadnicima zemljanih i vodenih znakova. S ovom Venerom nisu toliko važni strast, zaljubljenost, zanos koliko potreba da znamo na čemu smo kad su u pitanju odnosi s drugima. Njezina je uzrečica čist račun, duga ljubav. Nove simpatije mogle bi se roditi na radnom mjestu ili prema osobi kojoj pružate neku uslugu ili joj na neki način pomažete.

U četvrtak Mjesec se pomiče u znak Vage i pogled nam je u iduća dva dana usmjeren prema drugima. Ogledamo se u tuđim očima, želimo znati što on/ona misli o nama, a kako bismo ostavili što bolji dojam, skloniji smo prigušiti sebe i predstaviti se u skladu s onim što smatramo da on/ona očekuje od nas. Ovaj nas Mjesec želi povezati s prijateljima, odvesti u nečiji zagrljaj, u kupovinu cipela, parfema, kozmetike, na kolače. S njim ne možemo samovati. Blizanci, Vage i Vodenjaci imaju više osjećajnog entuzijazma i lakše ostvaruju svoje potrebe.

U petak će se Merkur u Djevici povezati s Plutonom što je dobra vijest za sve one koji rade zahtjevne intelektualne poslove. Odličan dan za istraživanje, razmišljanje, povezivanje uzroka i posljedice nekog događaja. Sada imamo sposobnost duboko razumjeti neke osobe ili događaje. Uvjerljivi smo na riječima, a mentalna snaga i koncentracija su iznimni. Produktivan dan za Djevice, Jarce, Škorpione, Bikove, Rakove.

Na isti dan počinje i vladavina Vage koju će na optimističan način dočekati konjunkcija Mjeseca i Jupitera u istom znaku. Pripremite se na promjene koje vas očekuju u idućih mjesec dana a koje će utjecati na vašu situaciju u braku, vezi ili na ugovorne odnose. Napokon će laknuti Vodenjacima, Blizancima i Strijelcima.

Tijekom vikenda Mjesec će se kretati znakom Škorpiona pa gledajte da te dane začinite strastvenim pothvatima. Pritom ne mislim samo na seks, već i na sve one aktivnosti kojima se silno posvećeni, a koji vas pune osjećajem ispunjenosti i smislenosti.