Venera u Strijelcu – skok u nepoznato

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Od 1. do 24.12. Venera će se kretati znakom Strijelca i na sebi svojstven način utjecati na atmosferu u ljubavnim odnosima. Tijekom njezinog prethodnog tranzita znakom Škorpiona strast, ljubomora, nagoni, posesivnost prožimali su naša osjećajna očekivanja, no sada će se okolnosti znatno promijeniti.

Krećemo u potragu za avanturom, sve što je poznato, viđeno i doživljeno nastojimo začiniti novim doživljajima i iskustvima. Stajanje na mjestu postaje nepodnošljivo. Ponavljanje istih obrazaca također. Okrećemo leđa navikama, uobičajenim i iskušanim ljubavnim stazama. Pogled nam je usmjeren prema budućnosti, lakše se upuštamo u rizik i nepoznato.

Zbog zaljubljenosti putujemo u drugi grad, mijenjamo dosadašnja uvjerenja i shvaćamo da se nepotrebno grčimo oko nekih situacija koje ne možemo promijeniti. Ključna je spoznaja istine, onoga što jest. Spremni smo krenuti dalje i vidjeti što će nam donijeti događaji koji dolaze.

Uobičajenije i češće su ljubavi na daljinu i poznanstva sa strancima. Upuštamo se u rizik i prekoračujemo granice koje smo sami sebi nametnuli, usuđujemo se!

S ovom Venerom nema odsada do vječnosti, nema garancija, sigurnosti, zaboravite na ono što je bilo, a još više zaboravite na romantiku. Jedino u što trebate gledati je sada i koristiti ono što vam je na raspolaganju.

Težimo slobodi u kojoj ne moramo nikome polagati račune ili objašnjavati zašto za vikend želimo izaći van s prijateljima. Ljubomora i bilo kakva sputavanja nemaju prolaz. Iskreni smo više nego što se to od nas očekuje. Izgovorit ćemo ono što želimo, bez straha da ćemo biti odbijeni ili osuđeni.

Želimo istražiti ono najbolje u odnosu u kojem se nalazimo, bez sužavanja i gubitka osobnog prostora. Ne samo da inzistiramo na vlastitoj slobodi, već potičemo i drugu stranu da slobodno istraži vlastite talente i ispuni svoje potrebe.

Ideali su vrlo visoki. Zbog idealizma lako ćemo suprotnoj strani dodati kvalitete koje ona ne posjeduje.

S ovom Venerom možemo uživati u društvu osobe s kojom smo u stanju satima razgovarati i otvoriti sve teme koje nam padnu napamet. Češće nas privlače obrazovane i inteligentne osobe, one od kojih možemo nešto naučiti, vidjeti stvari iz nove perspektive, proširiti životne obzore. Bitno nam je da smo s partnerom kompatibilni što se tiče nekih važnih životnih stavova i uvjerenja.

Iako je ova Venera visoko moralna, iskrena i poštena, te odana kad voli, zbog visoke razine želje za novim iskustvima i uzbuđenjima, nekad smo pod njezinim tranzitom skloni skrenuti s puta i upustiti se u prolazan flert.

Žene koje u natalnom horoskopu imaju Veneru u Strijelcu imaju nešto divlje i neukrotivo u sebi. Sportski je tip, vrlo opuštena, slobodna i iskrena. Privlače je riskantne i nepredvidive situacije. Zabavna je i zavodi s lakoćom.

Muškarci koji imaju Veneru u Strijelcu privlače inteligentne, bezbrižne, jednostavne i strastvene žene, atletske građe, vitkog tijela. Osvojit će ih ona koja ih neće stiskati prevelikim zahtjevima, žena koja nesputana i koja će zbog avanture zanemariti oprez.