Vladavina Strijelca (22.11.-20.12.) Što je istinito? U što vjerujem?

Photo by Natalie Rhea Riggs on Unsplash

Kako će vladavina Strijelca utjecati na vas i vaš život ovisi o poziciji koju Strijelac zauzima u vašem horoskopu, no generalna obilježja ove vladavine jesu potraga za istinom, preispitivanje uvjerenja, pomicanje osobnih granica, profesionalno i osobno usavršavanje i obrazovanje. Dobro je potražiti neka nova područja dokazivanja, iskoraknuti iz poznate zone, usuditi se učiniti nešto za što prije nije bilo hrabrosti.

Što stoji iza potrage za istinom? Zastanite na trenutak, promotrite svoj život. Ima li nešto s čim ste niste spremni suočiti i pred čim zatvarate oči? Vjerujete li u nešto što se u stvarnosti pokazuje kao neproduktivno i besmisleno? Možda vam je prethodna vladavina Škorpiona donijela neke uvide na tom polju. A sada je vrijeme da krenete s djelovanjem. Usmjerite svoju strijelu prema ciljevima koji imaju svrhu, čije vam ostvarenje može doprinijeti kvaliteti vašeg života.

Kako promijeniti uvjerenja? Promijenite ona uvjerenja koja vas drže na mjestu. Evo jedan banalan primjer. Nedavno ste prekinuli vezu i prvi osjećaj koji vam se javlja – nikad više neću imati nikoga, nitko kao on/ona. Definitivno pogrešna uvjerenja koja nas zakopavaju na mjestu očajavanja i frustracije. Ona nisu realna i istinita već su samo proizvod trenutnog stanja i nastojte ih kao takve i prihvatiti. S vremenom, kad budete spremni shvatite da život ide dalje, nemojte ga držati na mjestu s opsesivnim i destruktivnim uvjerenjima.

U vrijeme vladavine Strijelca češće aktiviramo polje inozemstva, javlja se interes za putovanja i poslovnu suradnju sa strancima i udaljenim gradovima. Ponekad nas očekuje i rješavanje nekih pravnih pitanja.

Težimo slobodi, želimo vidjeti nešto novo, naučiti nešto novo, usvojiti iskustva koja će nas obogatiti. Ne prezamo od rizika, žudimo za pustolovinama, budi se istraživački duh. Često su uvjerenja obojana bojama idealizma, vjerujemo da je moguće ono što će realistima biti suludo.

Glavna astrološka zbivanja koja će se dogoditi u ovom razdoblju jesu:

  1. retrogradno kretanje Merkura u Strijelcu (3.-23.12). Računajte na neke odgode, zastoje. Ne potpisujte pravne dokumente i ne kupujte tehničku robu i elektronske uređaje. Krećete li na put, računajte na moguća kašnjenja.
  2. Saturnov ulazak u znak Jarca (20.12.2017.-16.12.2020.). Stižu nove životne lekcije. Sve što smo naučili tijekom Saturnovog kretanja znakom Strijelca, sada treba materijalizirati i primijeniti u stvarnosti.
  3. Trigon Jupitera i Neptuna (1.-5.12.) Divan aspekt za kreativno stvaranje, za osmišljavanje novih ciljeva. Nove vizije mogu obogatiti vaš život, isto kao i pomaganje onima u nevolji.

Teme s kojima ćete se susresti tijekom dominacije Strijelca jesu:

OVAN putovanja, suradnja s inozemstvom, obrazovanje, pronalaženje novih ciljeva, kontakti s udaljenim osobama, vjera, smisao života.

BIK novac drugih, alimentacija, nasljedstvo, banke, porezi, odlazak iz situacija koje vas više ne usrećuju.

BLIZANCI odnosi s drugima, brak, nova veza, odnosi s javnošću, traženje potvrde svojih vrijednosti u drugima, poslovna partnerstva.

RAK radne navike, nova poslovna ponuda, kućni ljubimci, zdravlje i zdrave navike, vanjski izgled, odnos s kolegama iz ureda.

LAV društveni život, flert, zaljubljenost, seksualna avantura, odnosi s prijateljima, odnosi s djecom, kreativnost i strast.

DJEVICA obiteljski odnosi, stambene prilike, vlasništvo nad nekretninama, osjećaj sigurnosti, osobe bliske vašem domu.

VAGA komunikacija s drugima, razmišljanje, učenje, sredstva za komunikaciju i prijevoz, odnosi s rođacima i susjedima.

ŠKORPION financije, novi izvori zarade, ulaganja i kupovina, osjećaj osobne vrijednosti, isplativost nekih poslova, posjedovanje.

STRIJELAC osobne promjene, nove odluke, optimizam i vjera u sebe, identitet i samopoštovanje, isticanje, ulaganje u sebe.

JARAC prošlost, potreba za samoćom i izolacijom, burni snovi, tajne i ono što skrivate od drugih, privodite kraju jedan ciklus.

VODENJAK udruživanje s drugima, timski rad, planovi koje želite ostvariti, prijateljstva, pomoć od veza i protekcija.

RIBE karijera, poslovni status, odnosi s autoritetima, novi poslovni projekti, nešto privodite kraju, a nešto započinjete.