Čemu su nas naučili retrogradni planeti u listopadu?

Listopad nam donosi i neka olakšanja i više izvjesnosti jer će većina retrogradnih planeta krenuti prema naprijed. Pluton je već krenuo 6.10., Saturn to čini 11.10., a Merkur i Jupiter 18.10..

Pluton nam sada pomaže da ponovno uspostavimo izgubljeni osjećaj osobne moći – ja mogu! U prilici smo otpustiti kontrolu, osobito na mjestima gdje gubimo puno energije, a rezultati izostaju. Ljubomora, posesivnost i svi destruktivni obrasci ponašanja sada mogu biti iscijeljeni, ali našom voljom. Pustimo i sve osude i prosudbe o drugima i vratimo se k sebi. Unutar nas počinje promjena!

Saturnov hod prema naprijed olakšava nam otpuštanje nekih terete i ograničenja koji su nas sputavalii u prošlosti. Sada jasnije izgovaramo sebe. Usudite li se reći ‘ne’ i na taj način zaštititi sebe? Znate li kuda dalje i koje su vam poslovne i osobne ambicije? Mijenja se naš odnos prema autoritetima. Moguće su i nove okolnosti vezane uz starije osobe unutar obitelji.

Merkur i Jupiter nam olakšavaju ispunjenje planova. Otklanjaju se zapreke. Jasnije vidimo, jasnije komuniciramo, imamo novi cilj pred sobom. Uspostavljamo novu suradnju. Možemo nešto učiti ili naučiti. Nešto što je bilo odgođeno ili se nije realiziralo, uskoro hoće. Imamo više vjere u ostvarenje zamišljenog.

Budite strpljivi, vrijeme preslagivanja bliži se kraju. Sve što treba, izlazi ili je izašlo na površinu. I vidjet ćemo čemu je riječ, pod uvjetom da želimo vidjeti. Bolji ishod je na pomolu, a hoćemo li ga manifestirati ovisi o našoj odlučnosti da djelujemo za svoje najviše dobro. Na tom putu slijede nas samo oni koji nas dovoljno vole i poštuju te uvažavaju ono što jesmo i što bismo još željeli postati.

Image by gene1970 from Pixabay