Četvrtak, 16.2. – duhovi prošlosti

Zanimljiv dan. Mjesec je u Ribama, približava se Veneri. Bude se uspomene i sjećanja na prošlost. Osjećaji su naglašeni. Osjećamo i ono što nije izrečeno. Predosjećamo ono što dolazi. Romantično raspoloženje, zanos ili žudnja za ljubavlju može nam zamagliti stvarnost. Nekad ovi tranziti mogu donijeti tajne ljubavne susrete ili interes za zauzetu osobu.

Pozitivan aspekt Mjeseca i Venere sa Saturnom spušta nas sa oblaka, primorava nas da pogledamo u ono što jest. Tražimo i oplođujemo vrijednost. Ne zanimaju nas površne priče i ono što je prolazno. Želimo izgraditi čvrste ljubavne temelje. Moguće je povezivanje s osobom iz prošlosti, s nekim koga dugo poznajete, ali se niste godinama vidjeli.

U cijeloj toj priči Mars u Strijelcu ulazi u napeti aspekt s Neptunom što pogoduje manipulatorima, kradljivcima, energetskim vampirima. Čuvajte se gubitaka, lažnih obećanja, laži i neiskrenih osoba, osobito ako ste rođeni u znaku Strijelca, Blizanca, Riba ili Djevice. Moguće je pretjerati s konzumacijom alkohola i drugih opijata. Živci su nam tanki, sumnjičavi smo, povećana je sklonost alergijskim reakcijama, možemo se i osjećati obeshrabreno u djelovanju. Slijepi smo pored otvorenih očiju, vjerujemo u nešto što nema perspektivu. Pazite da se ne žrtvujete za pogrešne ciljeve i ne dajte manipulativnim osobama da vam nabacuju osjećaj krivnje. Uživajte u glazbi, plesu, dobrom filmu…