Četvrtak 5.4. – izlaz uvijek postoji

Dođu dani kada nas obuzmu teške misli, kada nam se čini da izlaz ne postoji, a problemi će trajati vječno. Ta stanja zabrinutosti zahtijevaju mirnoću uma i prisutnost u sadašnjem trenutku.

Najgore što činimo sami sebi jest vezivanje uz pretpostavke koje proizlaze iz naših uvjerenja. O tome govori i današnji izazovni aspekt između Merkura i Saturna. Merkur je planet koji opisuje naš način razmišljanja, koji otkriva naše poslovne namjere i planove, a kad ga pritisne teški Saturn, možemo upasti u stanje prolazne tjeskobe. Rečenice koje počinju s neće, ne mogu, ne znam, teško je, naglašavaju negativne obrasce razmišljanja, nerijetko o nečemu što se još nije niti dogodilo.  Pretpostavlja se ishod u budućnosti s aspekta pesimizma.

Zato je dobro biti prisutan u ovom sada trenutku i iz njega izvući najbolje što možemo. Nikad nije tako loše, uvijek postoji nešto za što se možete uloviti, na što se možete osloniti, uvijek. Izbor je na nama.

Nemojte se opterećivati onim što je bilo jer to je prošlo, nemojte strahovati od budućnosti jer ona se još nije dogodila. Budite tu i ovdje.

Merkur i Saturn traži od nas da otpustimo ta negativna uvjerenja. Često radimo puno i previše, susrećemo se s nekim preprekama u komunikaciji i na poslu, razgovori s djecom, autoritetima i starijim osobama mogu biti zahtjevniji nego inače. No to je samo još jedan dan u našem životu, dan u kojem spas od briga i zabrinutosti možete pronaći u zabavi, opuštanju, kretanju. Ipak je Mjesec u optimističnom Strijelcu, a njegov pozitivan aspekt sa Suncem omogućuje nam da ispunimo svoje potrebe kroz djelovanje i aktivnost.