Četvrtak, 9.5. – dobro se dobrim vraća

Dan ima nekoliko važnih aspekata.

Sunce u Biku ulazi u pozitivan aspekt s Neptunom. Budi se inspiracija. Kreativni smo, maštoviti, želimo učiniti nešto dobro za druge jer nas to ispunjava osjećajem zadovoljstva. Pružajući drugima imamo dojam da pritom dajemo i samima sebi. Intuicija je naglašena, pa možemo osjetiti i pojmiti više nego inače. Razumijevanje koje sad možemo uspostaviti s bliskom osobom ne mora nužno biti verbalno. Dopustite si osjećati. Mjesec je u Raku pa se sad lakše možemo povezati sa svojim unutarnjim ‘glasom’, s onim osjećajem u trbuhu koji nam govori što je dobro, a od čega je pametno udaljiti se.

Venera u Ovnu tvori dva aspekta. Jedan je pozitivan s Jupiterom u Strijelcu, drugi je zahtjevniji, a radi se o kvadratu s Plutonom.

Venera i Jupiter utječu na porast dobrih prilika na polju ljubavi, odnosa i novca. Stoga je danas dobar dan za poduzimanje aktivnosti na tom polju. Tražite li ljubav, vezu, želite li se povezati s nekim, izrazite svoju naklonost, budite nasmiješeni, otvorite se prema novim mogućnostima bez straha. Zabavite se i ne dajte nekim starim ranama iz prošlosti da vas spriječe u odvažnim i pozitivnim aktivnostima. Venera i Jupiter omogućuju rast na polju ljubavi i novca, nova poznanstva, podršku i povezivanje s drugima.

Dobro je imati na umu da Pluton dolazi po svoje kad su u pitanju ljubav i novac. Njegov izazovni utjecaj na Veneru može stvoriti određenu dozu sumnje, ljubomore ili posesivnosti zbog kojih se uplićemo u zakulisne igrice, bojimo se gubitka dominacije u odnosima, pa sabotiramo odnos putem provokacije, odbijanja, udaljavanja od partnera iako je to nešto što u dubini duše najmanje želimo. I tada očekujemo, nadamo se da će partner potrčati za nama. Ako to izostane padamo u očaj. Zato se klonite opasnih igrica kojima najviše možete naštetiti samima sebi.

S ovim aspektom možemo u drugima vidjeti neku kvalitetu, osobinu koju priželjkujemo za sebe, pa nas to doslovce opčini.

Venera i Pluton mogu potaknuti i na sklonost manipulaciji, kontroli. Želimo doći u posjed nečije tajne ili onog što smatramo da partner od nas skriva. Želimo iskopati nešto što je ispod površine, a često nam nije uvijek jasno o čemu je riječ.

Ovaj aspekt može i ojačati strast u odnosima, donijeti jaku kemiju, instant privlačnost.

Photo by Matthew Henry on Unsplash