Dani ozbiljnih namjera

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Kretanje Merkura znakom Jarca naglasit će ozbiljan, praktičan i studiozan pristup temama od posebnog interesa. Više smo zainteresirani za posao, preispitujemo svoj poslovni status te daljnji profesionalni smjer kojim se namjeravamo uputiti. Ovaj Merkur omogućuje nam dugoročno, promišljeno i oprezno planiranje. Bitno je imati strukturu, cilj, imati osjećaj osobne vrijednosti, ali i poznavati vrijednost planova koje želimo ostvariti. Bitan je i realan pristup, tj. znati što je moguće i ostvarivo, a što nije, a to nam značajke ovog Merkura omogućuju.

Misli nam postaju ozbiljne, nekad i teške, osobito u početnim danima njegovog tranzita ovim znakom kada će susresti sa Saturnom (od 11. do 14.1.), pa nam strahovi i nesigurnost mogu otežati djelovanje. U navedenom razdoblju možda će neki događaji iz prošlosti dobiti na važnosti, a odnosi sa starijim osobama i autoritetima zahtijevat će više koncentracije i smirenosti. No nekad ovakav bliski aspekt Merkura i Saturna  može biti jako produktivan, osobito kada znamo kuda idemo i što želimo ostvariti te za to imamo potrebne resurse i strategiju.

S ovim Merkurom možemo imati više discipline, pametno organizirati stvari, upoznati ljude koji nam mogu pomoći u poslu, nekad i pokrenuti ispunjenje novih poslovnih planova. Do kraja ovog mjeseca neki mogu očekivati promjene na poslu ili u odnosu s roditeljima, kao i poslovnim autoritetima.

Najkarizmatičnije razdoblje njegovog tranzita bit će u danima od 23. do 26. siječnja kada će se spojiti s Plutonom u istom znaku te stvoriti pozitivan aspekt s Jupiterom u Škorpionu. Kulminacija ovih aspekata bit će 25. siječnja, pa je to idealan dan za komunikaciju, ostvarenje planova, širenje mreže društvenih i poslovnih kontakata, kao i za prezentaciju svojih namjera i ideja osobama od kojih očekujete podršku.

Najviše od ovog Merkurovog tranzita izvući će Jarci, Bikovi i Djevice te Škorpioni i Ribe, te oni koji imaju Podznak u tim znakovima. Više truda u posao i komunikaciju s okolinom morat će uložiti Ovnovi, Vage, dijelom i Rakovi.