Dani pišu nove doživljaje (9. i 10.8.)

Dani uoči pomrčine Sunca koja će se dogoditi u subotu, 11. kolovoza mogu biti  ispunjeni zanimljivim događajima.

Kao prvo Sunce i Merkur se sastaju i udružuju u znaku Lava, pravo je vrijeme da iznesete u javnosti svoje ideje, progovorite o onome što vam je bitno, uspostavite kontakt s osobom koja vam je potrebna ili zanimljiva, započnete razgovor, ugovorite susret.

Imamo priliku saznati ili naučiti nešto novo, pročitati nešto korisno, putovati, vidjeti nešto zanimljivo, povezati se s osobama koje nam mogu pomoći u ispunjenju planova. Sada možemo lakše provesti neke svoje poslovne ideje u djelo i shvatiti koliko nas to veseli, ipak su Sunce i Merkur u Lavu pa rad može biti i zabava, kao što može ići i kroz prijateljstvo.

Tuđe komentare nekad možemo doživjeti suviše osobno, a i važnije nam je reći nego saslušati, pa obratite pozornost i na te situacije. Nije sve što drugi govore upućeno nama, a ako to doživite osobno, upitajte se zašto vas je to toliko dodirnulo.

Zabavite se ovih dana, boravite u društvu onih koji vas pune pozitivnom energijom, uživajte.

Venera će biti u izazovnom aspektu sa Saturnom. Nije baš neki aspekt za ljubav. Saturn guši lijepu Veneru u Vagi. Odjednom dileme, strah, a iz straha se javlja potreba za distancom. Ograđujemo se. Žudimo za ljubavlju, a bojimo se intimnosti. Bojimo se odbijanja i neprihvaćanja.

Ovaj aspekt može na površinu izbaciti i neke financijske i ljubavne probleme iz prošlosti. Pravi je trenutak da ih riješite, naučite nešto iz njih. Prepoznajte obrasce ponašanja koji vam štete u ostvarenju bliskosti s osobom koju volite. Mogu nas ograničavati doživljaji iz prošlosti koje nismo riješili već smo ih samo gurnuli pod tepih, pa nesvjesno prenosimo prošla iskustva u sadašnji trenutak, bojimo se da ćemo opet ponoviti istu pogrešku. Sprečavamo sebe da izvučemo ono najbolje iz situacije u kojoj se nalazimo.

Može vam se javiti bivša ljubav ili vam privući pažnju netko tko je mlađi ili znatno stariji od vas. Teže je i održati vjernost u dugim vezama.

Odnosi s autoritetima i starijim muškim osobama mogu biti zahtjevniji. Netko prelazi granicu i imamo osjećaj da nas ugrožava svojim ponašanjem.

Znamo li reći ‘ne’?

Smeta li vas nepravda?

Osjećate li se usamljeno?

Sumnjate?

Zaustavljate li se u iskazivanju osjećaja i naklonosti?

Opustite se i promatrajte sve što se događa kao korisnu lekciju koja donosi nove uvide za vaše bolje sutra.

 

Photo by Kevin Borrill on Unsplash