Dani pred nama (18.-20.1.) Otkrivamo skriveno

Nebeske konstelacije su ovih dana karizmatične i intenzivne.

Prvo se Merkur i Pluton u subotu, 19.1. spajaju na 21 stupnju Jarca. Merkur u Jarcu ozbiljno razmišlja, on nema vremena za površne razgovore, usmjeren je na ostvarenje ciljeva, planiranje i organizaciju, a njegov susret s Plutonom omogućuje još dublje poniranje u srž stvari. Sada se možemo duboko usredotočiti na teme od posebnog interesa. Načinju se razgovori o seksualnosti, rubnim područjima, misterijama. Riječi imaju posebnu moć. Psihička senzibilnost i intelektualna snaga su iznimno naglašeni ovih dana. No ponekad ovaj aspekt, osobito za neke znakove kao što su Ovnovi, Vage, Rakovi, (osobito rođeni od 11. do 15. u mjesecu), može donijeti negativne, opsesivne misli, podignuti na površinu strah od najgorega. Možda ćete biti izloženi upornom uvjeravanju neke osobe koja misli da zna što je najbolje za vas.

Venera i Mars do kraja mjeseca, a osobito tijekom narednih par dana i dalje proizvode energiju ljubavi, strasti i zaljubljenosti. Neki susreti zaista mogu biti strastveni i ugodni.

19.1. u subotu, Sunce je u izazovnom aspektu s Uranom. Naglašeni su neovisnost i slobodoljubivost. Spremniji smo iskoraknuti u nepoznato, možda i primorani učiniti nešto što inače ne bismo. Teže je vladati nagonima koji nas vuku u promjenu, napetost se negdje želi izventilirati.

U subotu i nedjelju, Mjesec je u Raku pa osjećamo povećanu sklonost približiti se nekome, ostvariti emocionalni kontakt, pripadati, štititi i biti zaštićeni. No Mjesec će primati dosta izazovnih aspekata od Marsa, do Merkura, Saturna i Plutona, pa će ranjivost i preosjetljivost biti jako naglašeni. Skloniji smo nepromišljenim i ishitrenim reakcijama zbog prevelikih emocionalnih tenzija.

 

Photo by Isaac Davis on Unsplash