Dani pred nama – jača sam od straha!

U četvrtak 24. 10. Venera u Škorpionu ulazi u pozitivan aspekt s Plutonom u Jarcu. Duboka ljubav. Poniranje ispod površine. Potreba za potpunim povezivanjem s osobom koju volimo. Želimo biti njezini, želimo da ona bude naša, što može prijeći u posesivnost, pa i u opsesivan, ovisnički odnos.

Ovo je i aspekt strasti, intenziteta, fatalne privlačnosti. Imamo priliku osnažiti slabe strane odnosa. Iscijeliti sebe i odnos kroz voljenje, ali pazite da ne prijeđete granice, da čuvate svoj prostor, kao i prostor druge osobe. Ipak je ovaj aspekt silovit i ne zna kad mu je dovoljno.

Netko nas može zavesti svojom karizmom i unutarnjom magijom. Ovo može biti i privlačnost na prvi pogled, onaj trenutak kad osjetite da vas druga strana silovitu privlači.

—-

Mars je u izazovnom aspektu sa Saturnom (od 25. do 29.10.). Djelovanje je ili zakočeno zbog straha i nesigurnosti ili pak djelujemo iz straha što se može okrenuti protiv nas samih.

Pasivna agresija. Hladnoća, distanca. Strah od povrede ili odbijanja. Obrambeno ponašanje. Energija je zablokirana, grč, stid, osjećaj nedovoljnosti, sklonost kritici, neprihvaćanje.

Kako preuzeti odgovornost, priznati pogrešku, naučiti nešto iz situacije u kojoj se nalazimo? Budite svjesni promatrač.

Saturn još više pojačava dileme ionako neodlučnog Marsa u Vagi. Kao da smo zakopani na mjestu. Znamo što hoćemo, čak i kako doći do toga, a imamo dojam da sporo ili nikako pomičemo stvari s mjesta. Možda silujemo ili forsiramo nešto, a ne ide nam. Nemamo strpljenja sačekati i dopustiti da se okolnosti razviju i pokažu nam što činiti i kuda ići.

Povećana je mogućnost problema s autoritetima, u partnerskim odnosima. Mogli bi se ponovno suočiti s jednim problemom iz prošlosti. Prekinuti nešto, proglasiti kraj iako u njega nismo sigurni, ali kao da time želimo kazniti drugu stranu, a zapravo nismo svjesni koliko pritom povrjeđujemo i sebe. Vraćamo se unatrag, na jedno staro mjesto. Nešto trebamo dovršiti.

U navedenom razdoblju izbjegavajte djelovanje iz osvete, iz straha, manipulacije. Ako niste sigurni, ne donosite odluke. Pričekajte, strpite se da vam vrijeme pokaže što je na stvari.

Nemojte započinjati nove projekte, niti si previsoko postavljati ljestvicu. Radije planirajte, osmišljavajte.

Manje se preispitujte, kažnjavajte, kritizirajte.

Prakticiranje zahvalnosti i opraštanja donose olakšanje.

 

Photo by Scott Webb on Unsplash