Dani pred nama – u ranjivosti pronalazimo snagu

U predstojećim danima očekuje nas nekoliko markantnih planetarnih konstelacija koje će utjecati na naše postupke i odabire.

Venera će se 20.4. naći na posljednjem stupnju znaka Riba što donosi nove spoznaje ili uvide koji su vezani uz neposrednu prošlost. To će nam omogućiti da lagano počnemo zatvarati neka stara poglavlja, posebice ona koja se tiču ljubavi i odnosa. Osjećamo da je došlo vrijeme da od nečega odustanemo…

Idući dan, 21.4. smješta se na početni stupanj Ovna i sugerira novi početak. Još ne znamo kuda će nas put odvesti, no osjećamo u sebi tu snagu i odvažnost da krenemo prema naprijed. Venera će u Ovnu boraviti do 16.5., pa bi to razdoblje moglo biti prepuno naglih odluka vezanih uz ljubav. S ovom Venerom nema čekanja. Sve se odvija dosta brzo, impulzivno. Vode nas nagoni. Doživljavamo privlačnost na prvi pogled i odmah počinje osvajanje. Sve je strastveno, vatreno. No kako nešto može brzo započeti, može se isto tako i brzo okončati. Nema stabilnosti. Ovan nije mjesto na kojem se Venera najbolje snalazi, pa ljubavne priče i odnosi možda neće imati onu kvalitetu koju tražimo. No oni koji vole avanturu i izazove, doći će na svoje.

U idućih par dana Venera će se suočiti i s Kironom, a taj aspekt već sad možemo osjetiti, sve tamo otprilike do 25.4. Otvaraju se neka bolna mjesta, ranjivi smo, strahovi jačaju, osobito oni od odbacivanja, neprihvaćanja, kritike. Bojimo se napuštanja, možda se ne osjećamo voljeno, možda ne znamo izraziti ljubav. Nije nam lako suočiti se sa vlastitim slabostima, ali to je je sada nužno za naše dobro, u ime bolje budućnosti. Nešto nas može zaboljeti ili povrijediti. Moguće je da prelako odustajemo, odlazimo. Venera i Kiron mogu donijeti udaljavanje u odnosima, ali nas i podsjetiti na naše emotivne rane koje smo duboko zakopali.Pogledajte u njih, osnažite ih, krećite se dalje unatoč njima. Nemojte djelovati iz nesigurnosti, straha ili ljutnje. Pričekajte da se vrtlog nemira slegne. Pod ovim aspektom nekad pomažemo drugima, sa željom da zapravo pomognemo sebi ili da dobijemo potvrdu vlastite vrijednosti.

“Hrabrost počinje kad se pokažemo i dopustimo biti viđeni.”
Brene Brown

20.4. započinje vladavina Bika. Vrijeme je da nešto utemeljimo, stvorimo, izgradimo. Možda više energije ulažemo u financijsku stranu života, no isto tako tražimo sigurnost, pouzdanost, stabilnost. Nagle promjene nas uznemiruju, iako su one više nego moguće kada se Sunce susretne na istom stupnju s Uranom oko 23. u mjesecu.

Sretno!