Dani pred nama – što nas to pokreće?

Idućih dana Sunce u Škorpionu susreće se s Marsom u istom znaku. Egzaktan aspekt odvit će se u subotu, 18. studenog na 25′ Škorpiona, a sve će popratiti i pozitivan aspekt Neptuna iz znaka Riba.

Zagrljaj Sunca i Marsa u Škorpiona stvara jak energetski naboj koji rijetko dopušta mirovanje. Pozvani smo na kretanje, na donošenje odluka, pokretanje novih inicijativa. Ovo je i strast, trenutak kad se toliko zagrijemo za nešto, da nemamo drugu opciju.

Sada otkrivamo svoju snagu, svjesnost o tome da niti jedan problem nije veći od nas. Imamo sve što nam je potrebno kako bismo prevladali izazove na putu, samo trebamo znati kako. Ako smo previše vezani uz ishod, ako je tu previše kontrole, straha i zabrinutosti stvara se pritisak koji ne dopušta lagan protok energije i usporava ostvarenje.

U prilici smo vidjeti kako djelujemo, što nas koči i blokira, te kako možemo na lakši način. Pozvani smo da istražimo, riskiramo, prihvatimo nepoznato, iskušamo novi put kojim dosad nismo išli. Dobro je zapitati se ulažemo li svoju energiju u zadovoljenje poriva i instinkata koji pružaju trenutačno zadovoljstvo ili djelujemo prema ostvarenju onih ciljeva koji nam pružaju osjećaj svrhe i smisla.

Odnosi s uniformiranim osobama, muškarcima, onima rođenim u znaku Ovna ili Škorpiona za neke mogu sada biti značajni.

Pozitivna strana ovog utjecaja donosi hrabrost, intuiciju, priliku da konstruktivno i promišljeno djelujemo, naglašena seksualnost, osvještavanje vlastite snage, zauzimanje za sebe.

Negativna strana ovog aspekta može donijeti sukobe, agresivnost, nevjeru, kriminalne aktivnosti, destruktivnost, završetak nečega, naglost, probleme sa zdravljem (reproduktivni organi), oštrim predmetima.

Ovaj je aspekt značajan jer se ne događa tako često, posljednji put sredinom listopada 2021., u znaku Vage.

Budući da je sve začinjeno utjecajem Neptuna dobro je baviti se nečim kreativnim, uživati u aktivnostima koje nam pune dušu, pomoći nekome u nevolji, osluškivati intuiciju, vizualizirati cilj koji želimo ostvariti. Imati viziju, imati vjeru i činiti dobro.