Dani pred nama – što je stvarno, a što iluzija?

Spoj planeta u znaku Djevice Sunce, Mars, Merkur i Venera u idućih će desetak dana biti u izazovnom aspektu s Jupiterom i Strijelcu i Neptunom u Ribama.  Riječ je o pomalo kaotičnoj energiji koja može izazvati dosta zbunjenosti u tumačenju onoga što nam se događa. Sve je nekako neizvjesno, promjenjivo, nestalno. Može onako, ovako, možda i nikako. Na trenutke nam nedostaje faktor uzemljenja, dijelom i jasnoće.

Djevica voli red, točnost, plan i kad joj to izmaknu Neptun i Jupiter, javlja se stres, nemir, pa i nervoza. Zato ako niste sigurni kako protumačiti ono što se događa i kako ostvariti ono što ste naumili, nemojte žuriti. Budite strpljivi, pričekajte da vam stvarnost pokaže što je dobro, a što nije.

Ovi aspekti mogu stvoriti i ozračje idealizma. Plovimo na valovima zanosa. Obećanje novog je pred nama. I poput kameleona se prilagođavamo toj ideji, želji, a sve s ciljem da ju doživimo, manifestiramo u stvarnosti. Glumimo ako je potrebno samo da bismo privukli pažnju, dobili, imali.

No s druge strane zaboravljamo pogledati je li to obećanje novog dobro za nas?

Bježimo li od istine?

Gledamo li na okolnosti, osobu s kojom smo u interakciji kroz ružičaste naočale?

Koliko smo iskreni prema sebi?

Je li druga strana iskrena prema nama?

Lako si stvorimo svijet mašte i iluzije, zavaramo se, slike u našem umu su toliko jake da nas obuzmu u potpunosti.

Nerijetko želimo vidjeti samo ono što želimo imati, ostvariti, ono što nas diže, osvaja, zanosi, budi nadu, obećava bolje sutra, no zapitajte se je li ono što će vam se događati u narednom periodu zaista istinito, stvarno ili je samo plod iluzornih očekivanja, želja i zanosa.

Srećom tu su i stabilizatori u vidu Saturna i Plutona koji će nas s vremena na vrijeme prizemljiti i pomoći nam da shvatimo što jeste, a što nije, razlučimo istinu od iluzije.

Čuvajte se laži.

Čuvajte se prevara i neiskrenih obećanja.

Čuvajte se ljudi koji nose maske, koji vam se prikazuju onako kako biste vi htjeli da oni budu.

Ne spašavajte druge, spasite sebe.

Očekujte realno.

Ne žrtvujte se za ono što vas troši i ne vodi nikud.

Patite li od osjećaja krivnje, prepoznajte ga i iscijelite. Oprostite sebi.

Naredni dani mogu nalikovati na putovanje kroz maglovite predjele. Ne vidite dobro, ne znate što vas čeka na tom putu, ali istovremeno silno žudite doći do cilja, čak i po svaku cijenu.

Ovi aspekti imat će poseban utjecaj na Djevice, Ribe, Strijelce i Blizance.

O svakom tom aspektu pojedinačno pisat ću kroz iduće tjedne. Detaljnije informacije slijede.

Sretno!

Photo by Johannes Plenio from Pexels