Sve dođe svome kraju

U četvrtak, 15. veljače u 22 sata i 6 minuta dogodit će se pomrčina Sunca na 27 stupnjeva zodijačkog znaka Vodenjaka. Sunce će se zamračiti gotovo na samom izlasku iz tog znaka i najaviti još jedan početak kraja.

Pomrčine imaju neumoljivu prirodu. Vrlo često udaraju na najosjetljivija područja našeg života u kojima idemo linijom manjeg otpora i izbjegavamo suočavanje. Pa kad nećemo mi sami, onda se život pobrine da nas pogura prema naprijed. Nekad to može biti teško i bolno, no u svakom je slučaju oslobađajuće.

Pomrčine su trenuci zamračenja koji ‘gase’ svjetlo i upućuju nas na one već zamračene teme, situacije, odnose u našem životu koje je potrebno napustiti i dopustiti im da se transformiraju u nešto bolje i kvalitetnije. Potrebno je proći kroz tamu da bismo ponovno izašli na svjetlo.

Pomrčina koja nas očekuje ovaj četvrtak u večernjim satima odvijat će se u Vodenjaku, znaku koji je simbol slobode, budućnosti, prijateljstava i udruživanja, simbol socijalnih reformi, ali i dubinskih reformi koje je potrebno provesti u sebi kako bi one dovele do nečeg bolje, kvalitetnijeg.

Ova nam pomrčina uručuje još jedan poziv na rast i razvoj. Život je kretanje koje podrazumijeva napuštanje i odbacivanje svega onoga što više nije u službi našeg napretka. Ako ste ogorčeni zbog situacije na svom radnom mjestu, čekanjem i očekivanjem da se nešto pomjeri s mjesta samo se još dublje zakopavate u problem. Imate li problema u privatnom životu, nezadovoljni ste odnosom u kojem jeste, vrlo je vjerojatno da će doći do velike prekretnice.

Teško je reći u kojem će se području života ćete osjetiti taj potres koji ruši staro i stvara novo jer je za to neophodno promotriti vaš osobni horoskop, no sigurno je da je ova priča nastavak onoga što vam se događalo od veljače i kolovoza prošle godine.

Aspekti koji će biti na snazi tijekom pomrčine govore o riječima, porukama i izjavama koje mijenjaju vašu stvarnost. Blizina Sunca i Merkura stavlja naglasak na naš um, način razmišljanja, na naša uvjerenja, informacije koje dobivamo te kako razumijevamo i tumačimo svijet oko sebe i ono što nam se događa.

Vidjet ćemo stvari vrlo jasno, otrijeznit ćemo se, progledati. Riječi koje će biti izgovorene pogađat će ravno u cilj. Maske će pasti, spuštanje s oblaka na zemlju i suočavanje s onim što jeste težak je proces sretnog završetka.

Sada je dobro odmaknuti se iz svog uma, shvatiti da naše misli ne vladaju nama, već mi njima. Stoga imamo sposobnost preodgojiti svoj način razmišljanja. Potrebno je odbaciti očekivanja koja nisu urodila plodom, nadanja koja nas drže na mjestu, uvjerenja kojima uneređujemo svoj život i odnose koji nas okružuju.

U neposrednoj blizini Sunca i Merkura, naći će se i asteriod Juno koji u osobnom horoskopu simbolizira ljubavnog partnera kakvog tražimo i kakvog ćemo vjerojatno pronaći. Izgledno je da bi neke izjave, susreti, razgovori i nove informacije mogli dovesti do promjena u partnerskim odnosima, odnosno do novih spoznaja i uvida vezanih uz osobu koju želite u svom životu. Nema jednoznačnog odgovora za sve. Neki će prekinuti odnos, drugi započeti novi. Treći shvatiti da imaju neki problem koji ponavljaju iz veze u vezu te da je suočavanje neizbježno. Partnerski odnosi vrlo precizno otkrivaju naše najdublje rane i pokazuju nam put prema iscjeljenju.

Nemamo što izgubiti, osim onog što će ionako otići iz našeg života. Nije li šteta gubiti vrijeme i trošiti energiju na nešto što nas muči i zbog čega smo nesretni, dok život čeka na nas? Kraj je samo još jedna prilika za novi početak, početak koji počinje ovom pomrčinom i ostvaruje se u idućih šest mjeseci.

Iako pomrčine osjećamo svi, bez obzira kojem znaku pripadamo, najizloženiji turbulentnim promjenama ipak će biti, Škorpioni, Lavovi i Bikovi. Budući da će se u pomrčinu uplesti i Merkur, sigurno je da će i Djevice te Blizanci dobiti korisne uvide i lekcije.

Evo i tema koje će biti najizloženije promjenama s obzirom na vaš Podznak.

Podznak u Ovnu: planovi za budućnost, prijateljstva, veze i protekcije, primanje ljubavi, udruživanja, pripadnost nekim grupama, strankama, udrugama.

Podznak u Biku: karijera, odnosi s autoritetima, ugled u društvu, životni i profesionalni ciljevi, odnos s ocem.

Podznak u Blizancima: obrazovanje, putovanja, inozemstvo, drugi brak, odnos s partnerovim rođacima i roditeljima, uvjerenja, svrha života.

Podznak u Raku: smrt ili gubitak, seksualnost, kraj jednog životnog poglavlja početak drugog, ovisnost o drugima, kredit i zaduživanja.

Podznak u Lavu: kako me drugi vide, promjene u partnerovom životu, prekid ili početak veze, što i koliko dajem drugima, očekivanja drugih.

Podznak u Djevici: zdravlje, svakodnevica, kućni ljubimci, usluge koje tražim i pružam, posao, radne navike.

Podznak u Vagi: zaljubljivanje, roditeljska uloga i djeca, seksualni život, prijateljstva, društveni život, kreativnost.

Podznak u Škorpionu: obitelj, majka, stambene prilike, sigurnost koju tražim, nekretnine, obiteljska imovina, djetinjstvo.

Podznak u Strijelcu: komunikacija, promet, sredstva za komunikaciju, odnos s bliskim rođacima, učenje, način razmišljanja.

Podznak u Jarcu: financije, kupnja ili prodaja, osjećaj osobne vrijednosti, gubitak jednog dijela prihoda, traženje novih izvora prihoda.

Podznak u Vodenjaku: odnos prema samome sebi, promjene vanjskog izgleda, identitet, način kako se predstavljam svijetu.

Podznak u Ribama: prošlost, tajne, ono što je skriveno ili što skrivate od drugih, samoća ili usamljenost, poruke iz podsvijesti.