Iscijeli me

Pred nama je vrlo nježan i emocionalno obojan mladi Mjesec u znaku Riba koji će se dogoditi u subotu, 17.3. u 14 sati i 13 minuta. Ono što će ga činiti posebno zanimljivim jest činjenica da će se odvijati u neposrednoj blizini Kirona, asteroida koji u osobnom horoskopu opisuje naše ranjeno mjesto na kojem dobivamo najviše izazovnih lekcija kako bismo pogledali u tu bolnu ranu i iscijelili ju.

Zato ovaj Mlađak ima simboliku iscjelitelja. Svatko od nas ima svoje bolne točke, no pitanje je imamo li snage prepustiti im se i čuti što nam govore. Obično ih zatrpavamo hranom, alkoholom, trčanjem za poslom i obavezama, činimo sve što možemo da bismo pobjegli i ne osjećali. No one su tu, titraju ispod površine i često se javljaju kao osjećaji uznemirenosti, tuge, ispraznosti, straha, nemoći, stida kad za to nema konkretnog vanjskog povoda.

Ta spojenost Sunca i Mjeseca s Kironom u Ribama koja će se odviti u subotu, a koju već možemo osjećati ovih dana bit će nam od velike pomoći u povezivanju  sa svojim ranjivim mjestom.

Svatko od nas trenutno prolazi kroz neko zahtjevnije iskustvo. Ono što nosimo u sebi, manifestira se u vanjskom svijetu. Događaji kroz koje prolazimo nerazdvojno su povezani s našim mislima i osjećajima, s našim unutarnjim stanjem.

U idućih mjesec dana imamo priliku preobraziti, iscijeliti svoje osjećaje, probuditi snagu u sebi, uzdignuti osjećaj osobne moći. Ništa u nama nije veće od nas samih, iako smo tako često skloni to misliti. Često čujem kako žene govore, ne mogu protiv sebe, ja ga volim i tako ostaju u vezi s osobom koja ju ne poštuje i koja ne može zadovoljiti njezine potrebe. Sve dublje tonu u očaj i sve snažnije negiraju sebe.

Istina je da mi možemo utjecati na same sebe, preodgojiti se. No to je moguće tek nakon što odlučimo, a da bismo odlučili potrebno je shvatiti da možemo promijeniti sebe i svoju stvarnost, da smo veći od onoga što nam se trenutno događa.

Zato danas razmislite što je tu u vama što vas muči, oduzima vam san? Živi li nešto u vašoj prošlosti s čim niste pomireni? Osuđujete li se za počinjene pogreške? Stidite li se zbog nekih svojih izbora ili postupaka?

Zamolite Svemir, život, više vodstvo, sami sebe, u što god da vjerujete… Postavite namjeru što je to što biste htjeli promijeniti u sebi i svom životu. Budite jasni i konkretni. Primjerice – želim izaći iz veze koja me ne usrećuje, želim imati više hrabrosti, želim biti snažnija, želim se osloboditi svega što me ograničava da bi ostvarila određeni cilj, želim mir u srcu… Pritom nemojte u umu stvarati koncepte kako bi se to trebalo ostvariti. Samo pustite zamolbu u svijet, prepustite se s povjerenjem i promatrajte što će se događati u narednih mjesec dana.

Meditacija može biti od velike pomoći. Ako niste poklonik te tehnike, otiđite u šumu, boravite više u tišini, i ostanite u toj namjeri – dosljedno i odlučno.

Iscjeljenje je proces. Stoga ne očekujte da će se sve riješiti preko noći. No sigurno je da će doći do promjena u vašoj stvarnosti i to će biti početak vašeg putovanja prema sebi i boljem životu.