Iscjeljivanje rana iz prošlosti

Photo by nousnou iwasaki on Unsplash

Posljednji Mlađak u ovoj godini koja se lagano bliži svoj kraju dogodit će se u jutarnjim satima ponedjeljka, 18.12. u 7 sati i 30 minuta i jedan je od najznačajnijih po svojoj simbolici iz više razloga. Odvijat će se unutar Galatičkog središta koje se nalazi u zviježđu Strijelca, posljednji je u ovoj godini, stvarat će  jake aspekte sa Venerom, Saturnom i Uranom, a u cijelu priču umiješat će se Kiron (Ranjeni iscjelitelj) koji će tu odraditi svoj dio priče.

Evo o čemu se radi. Galaktičko središte ili 26 stupanj Strijelca na kojem se odvija mladi Mjesec energetski je iznimno moćna točka. Riječ je o veliko preobrazbi koja se odvija na intuitivnom nivou, a slijedi obrazac napuštanja starog i prihvaćanja novog. Tome u prilog govori i činjenica da će se Mlađak odvijati u neposrednoj blizini Saturna, pa je dobro razmisliti o onome što želimo napustiti, odnosno postoji li nešto za što se grčevito držimo, a stvara nam tjeskobu i osjećaj težine. Prati li vas uvjerenje da je ta situacija izvan vašeg dosega? Osjećate li se nemoćno, isprazno? Nije istina da je bilo što veće ili jače od vas. Istina je u tome da niste spremni napustiti to mjesto koje vas toliko boli i iscrpljuje i zbog toga mislite da nije moguće učiniti pomak. Zaglavljeni u prošlosti ponavljamo stalno iste obrasce i život nam se ne pomiče s mjesta. Gubitak smisla i svrhe koji povezujemo s gubitkom onoga za što se držimo lažno je uvjerenje koje nas drži na mjestu. Mislimo da ne možemo bolje. Da nema boljeg. Laž! Vrijeme je da to promijenimo.

Ovaj Mlađak omogućuje pomirenje s prošlošću, opraštanje i otpuštanje. Patite li zbog bivše ljubavi, imate li problema sa šefom na poslu, niste zadovoljni svojim životom? Sada je pravi trenutak da zapitate sami sebe – što mogu promijeniti, što mogu učiniti kako bih se oslobodio/oslobodila čeličnih okova? U tome vam može pomoći Uran koji zajedno sa Saturnom ujedinjuje prošlost i budućnost, kao da ih spaja u jednoj točki, pomažući nam da se pomirimo ono što je bilo i krenemo prema naprijed, a to je moguće promjenom uvjerenja, buđenjem vjere da možemo i zaslužujemo bolje od onoga što imamo.

Sunce, Mjesec i Venera, planetarni trolist koji budi nježne osjećaje, potrebu za ostvarenjem prisnosti i ljubavi bit će u kvadratu s Kironom. Pojave li se snažne emocije, pojavit će se i strah, strah koji ukazuje da postoji nešto u vašoj prošlosti, neka rana zbog koje niste spremni na otvaranje, zbog koje se skrivate od ljubavi i voljenja. Kiron u Ribama otvara stare rane, tjera u bijeg, dok nas strijelčevski pečat ovog Mlađaka potiče da se zagledamo u budućnost, da riskiramo, upustimo se u ono što se događa jer djelovanje i skupljanje novih iskustava jedini je način da iscijelimo sve ono što nas ometa u pronalasku ljubavnog i životnog zadovoljstva.

Ovi aspekti mogu donijeti povratak bivše ljubavi, ali i napuštanje odnosa, situacija u kojem nismo sretni. U vaš život može ući osoba koja će vam pomoći svojim iskustvom i mudrim savjetima.

U iduća dva tjedna koliko će ovaj Mlađak biti na snazi, imate priliku postaviti nove ciljeve i ustoličiti namjere koji će na kraju postati stvarnost. Za one koji misle da nemaju kuda i nisu spremni učiniti nikakve pomake, ovo bi razdoblje moglo biti izvor tjeskobe i nezadovoljstva.

Oni koji se odvažno suoče sa svojim problemima, na način da aktivno rade na promjeni, mogu snagu ovog Mlađaka iskoristiti za iscjeljivanje nekih nesigurnosti, rješavanje problema iz prošlosti, mogu napredovati na način da se otvore prema novim mogućnosti i isprobaju baš sve što će im učvrstiti tlo pod nogama i usmjeriti prema stvaranju novih vrijednosti i ostvarenju dugoročnih planova. U prilici su učvrstiti svoj poslovni status, još se snažnije povezati se s voljenom osobom, a ako su sami, pronaći nekog s kim mogu ostvariti odnos kakav priželjkuju.

Utjecaj ovog Mlađaka osjetit ćemo svi, a ponajviše Strijelci, Ribe, Djevice i Blizanci. Promatrajte ono što će vam se početi događati već tijekom vikenda, u ponedjeljak, a potom u iduća dva tjedna. Život nam stalno šalje poruke, pitanje je čitamo li ih.

I na kraju najveća snaga ovog Mladog Mjeseca je prilika da iskoraknete na višu stepenicu osobnog razvoja, čime unaprjeđujete sebe i svoj život. Zato nemojte zatvarati oči pred onim što jest, nemojte se tješiti da će biti bolje i ne činiti ništa, nemojte misliti da ne možete ništa promijeniti. To je varka vašeg ega.

Otvara vam se put prema buđenju unutarnje snage i moći, prema ostvarenju novih vrijednosti. Put je to koji traži hrabrost i vjeru. Slijedite putokaze…