Jupiter/Neptun – vrijeme je da idem dalje

Jupiter na posljednjem stupnju Bika, prije nego što prijeđe u Blizance, stvorit će u pozitivan aspekt s Neptunom koji se nalazi na posljednjem stupnju Riba. Ovaj će aspekt biti egzaktan od 23. do 25. svibnja, a možemo ga već i sada osjetiti.

Posljednji stupanj znaka često je simbol kraja. Mjesto na kojem zaokružujemo jedan ciklus, sublimiramo iskustva, shvaćamo da smo tu dali sve što smo znali i mogli, te da je vrijeme da iz onoga što smo iskusili u posljednje vrijeme izvučemo neku pouku ili informaciju za sebe. Riječi koje ga najbolje opisuju su konačnost, zrelost, presuda, sudbina, možda i osjećaj da ne možemo više dati prostora jednoj osobi ili situaciji u svom životu. Ono kad ne vidite dalje na isti način.

Budući ta dva planeta formiraju pozitivan aspekt evo još jedne prilike da preispitamo ono u što vjerujemo. Da pogledamo u svoje ideale, nadanja, iluzije. Prilika da nešto prizemljimo, manifestiramo na zdravim osnovama. Da povjerujemo u realno i moguće, a okrenemo leđa fantazijama i konfabulacijama.

Osjećaj zaglavljenosti i zapletenosti. Potrebno strpljenje. Uskoro ide i rješenje.

Imamo viziju. Nešto nas inspirira. Slijedimo unutarnje/više vodstvo. Briga za druge. Dobra djela.

Spremni smo na novi iskorak u duhovnoj evoluciji, spajajući ovozemaljsko (Bik) i nebesko (Ribe).

No da bi to bilo moguće dobro je prisjetiti se iskustava kroz koja ste prošli unatrag godinu dana. Zahvaliti sebi jer ste preživjeli. Uspjeli ste unatoč svemu. Odajte sebi počast. Jer uskoro dolazi vrijeme za nove prilike. Da biste ih prepoznali, živjeli i ostvarili, osnažite sebe i pogledajte kome ili čemu trebate reći – vrijeme je da idem dalje jer hoću više i bolje.

 

Photo by Ron Lach : /www.pexels.com/photo/