Kad Ribe zavladaju našim životima

Četiri planeta trenutno se kreće znakom Riba (Sunce, Merkur, Venera, Neptun). Tu je i Kiron koji opisuje najranjivije mjesto u nama, a u petak će im se pridružiti i asteroid Juno koji u horoskopu otkriva mnogo o tome kakvog partnera trebamo i kakvog ćemo najvjerojatnije i dobiti.

Takva emotivno nabijena konstelacija koja će potrajati do 6. ožujka može biti korisna naučimo li njome rukovati, ako ne pobjegnemo od stvarnosti, već od nje napravimo svog saveznika.

Što činiti?

 1. meditirajte. Meditacijom se možete ne samo povezati sa sobom i krenuti na duhovno putovanje, već se i očistiti od svega što je toksično i nepotrebno vas opterećuje.
 2. sanjajte realno. Imate li neku želju, plan koji namjeravate ostvariti, propitkujte koliko je stvarno i moguće.
 3. pružite pomoć. Ovo je divno vrijeme za pomaganje onima koji nas trebaju, koji ne mogu sami.
 4. budite empatični. Ne osuđujte i ne prosuđujte druge, nikad ne znate što je u pozadini onoga kroz što prolaze.
 5. stvarajte. Probudite svoju kreativnost – pišite, plešite, fotografirajte, slikajte – bavite se umjetnošću.
 6. iscijelite rane. Postoji li nešto u vašoj prošlosti što nikako ne uspijevate zaboraviti i napustiti, vrijeme je da se iscijelite. Potražite pomoć ako ne možete sami.
 7. zapisujte snove. U ovom razdoblju snovi nam mogu donijeti vrijedne poruke.
 8. više se odmarajte. Za mnoge će ovo biti prijelazna faza, razdoblje u kojem je dobro zatvoriti neka poglavlja da biste s početkom proljeća uspješnije mogli započeti nešto novo.
 9. slušajte intuiciju. Onaj unutarnji glas, nekad i prvi dojam mogu nam mnogo otkriti o tome gdje smo sada i kuda trebamo ići.
 10. prošlost. Lako je moguće da vam netko iz prošlosti ponovno ušeta u život. Ako se to dogodi vrijeme je da nešto shvatite, završite.
 11. tajne i laži. Sve što prešućujete ili skrivate, drukčije prezentirate, prije ili kasnije ugledat će svjetlo dana i možda napraviti mnogo veću štetu nego što bi to bilo kada biste sada iskreno progovorili.
 12. podsvijest. Ono od čega bježite, što ne želite vidjeti, trči za vama. Sedativi, alkohol, iluzija… ništa neće biti od pomoći. Imajte hrabrosti i suočite se!
 13. što je previše, previše je! Ovo je vrijeme kada proglašavate kraj, kada više ne možete trpjeti ono što vas ugrožava i krade vam mir. No da biste to shvatili prvo treba biti gore, da bi bilo bolje.