Kako na nebu, tako i na zemlji

Na nebu se odvija zanimljiva planetarna igra koja će nas pratiti u narednim tjednima. Kao što vidite na gornjoj slici, planeti su se grupirali u dva kardinalna znaka Ovna i Jarca, oba snažna, tvrdoglava, nepopustljiva. Svatko drži svoju stranu, uvjeren u njezinu ispravnost.

Sunce, Merkur, Venera i Uran u Ovnu tjeraju prema naprijed. Naglost, impulzivnost, energičnost, pionirski duh, samouvjerenost i odlučnost energije su kojom ovi planeti zrače.

Mars, Saturn i Pluton u Jarcu zrače ambicijom koja se sporo ostvaruje i Ovnu stavljaju utege na noge. Kao da mu govore – kuda žuriš, pogriješit ćeš. Čekaj da malo ispitamo teren, isplaniramo, provjerimo, moramo biti oprezni.

No tko može zaustaviti Ovna kome su kretanje i nova iskustva ultimativni cilj.

Ne može nitko niti razuvjeriti Jarca da je oprez majka mudrosti.

Oba su rogata.

I događa se konflikt, sukob između volje i mogućnosti, između očekivanja i stvarnosti, između impulzivnosti i opreza….

Između Ovna i Jarca stoji Neptun, nekako osamljen u svojim čežnjama, obavijen romantikom, sanjar s dušom koji želi dobro svima. No niti on ne uspijeva biti čimbenik pomirenja ovih suprotstavljenih struja.

I što nam je činiti?

Pokušati nekako pomiriti ove suprotnosti. Kretati se, ali oprezno. Odlučivati promišljeno. Biti prisutan u trenutku. Ne tražiti više od onog što trenutno možeš dobiti. Upoznati granice vlastitih mogućnosti.