Kiron u Ovnu (2018.-2027.) – iscjeljivanje ranjenog ratnika

Kiron će ovih dana promijeniti znak i iz Riba prijeći u znak Ovna. Što je Kiron i kako se to odražava na nas?

Kiron u osobnom horoskopu ima posebno značenje. On ukazuje na naše ranjivo mjesto, na područje života u kojem ćemo dobiti najviše bolnih lekcija kako bismo naučili više o sebi i rasli.

Kad shvatimo naše bolno mjesto i odlučimo ga iscijeliti, tu najviše rastemo. Bol nestaje, rađa se velika mudrost i tada smo pozvani pomoći onima koji prolaze kroz poteškoće koje smo mi savladali.

Tamo gdje živi naša rana, prebiva i naša najveća snaga. No dok ne izliječimo rane, snaga spava i ne možemo se s njom u potpunosti povezati.

Kiron vas uzima za ruku i vodi vas kroz proces ozdravljenja. On je vaš unutarnji terapeut.

Primjerice, Kiron se u mom horoskopu nalazi u znaku Riba, u sedmoj kući. Odnosi su oduvijek bili moje mjesto na kojem sam najviše padala i krvarila. Osjećala sam se kao žrtva, nisam znala zaštititi sebe i postaviti granice, samozavarala sam se, varala i bila prevarena, osjećala se odvojena od drugih. I taj proces je trajao sve dok nisam preuzela odgovornost za sebe i svoj život te odlučila prestati ponavljati iste obrasce ponašanja i izliječiti svoje bolno mjesto. Znanje koje sam skupljala po putu rasvjetljavalo je tamna mjesta, a uvidi su me mijenjali. Danas se na tom mjestu stvorila mudrost, kapital velikog znanja koje duboko cijenim. Proces još nije završen iako osjećam da se bliži svom kraju. Ono što je zanimljivo jest da me upravo taj Kiron ‘pozvao’ da danas pomažem ljudima koji prolaze kroz slična iskustva. Mogu vas bolje čuti, osjetiti, pružiti podršku. Možda mi se i zbog toga češće za savjet obraćaju žene koje prolaze kroz razvod, koje imaju problema u vezama ili su nesretne u ljubavi.

Kiron se unatrag sedam godina kretao znakom Riba. Svatko od vas mogao je izvući neku pouku, lekciju vezanu uz izdaju, prevaru, život u iluziji, izolaciji od drugih. S ovim Kironom mogli smo iscijeliti neke rane iz prošlosti, razviti empatiju, biti pomagači ili shvatiti da sudbina ne upravlja nama, već mi s njom.

Ovih dana Kiron prelazi u znak Ovna i ostat će u tom znaku sve do sredine travnja 2027. Ulazimo u novo doba iscjeljivanja i unutarnjeg rasta.

Ovaj tranzit osjetit ćemo svi, a najviše rođeni od 1968. do 1977. jer ga imaju u svom natalnom horoskopu u znaku Ovna.

Što nam ovaj tranzit donosi?

Kironovo kretanje znakom Ovna pomoći će da shvatite kako se ponekad podcjenjujete, osjećate manjima nego što jeste, kako zanemarujete svoje ‘ja’ i dokazujete svoju vrijednost pomažući drugima koji to često ne znaju cijeniti. A to je Sizifov posao, nitko ne može potvrditi vašu vrijednost, osim vas samih. Vratit će vas u djetinjstvo, na neka mjesta kada ste se osjećali nevažno, kada su vam govorili – ti to ne znaš, ne možeš, ne razumiješ. Prisjetit ćemo se kako su neki događaji kastrirali našu snagu i odvažnost da se upustimo u nepoznato. Možda ćete se danas naći u situaciji u kojoj ćete se osjećati na teret drugima, kao što je to bilo nekad davno u vašoj prošlosti.

Ako vam je nekad netko rekao da ste bezvrijedni, lagao vas je.

Ako vam je rekao da ne zaslužujete, lagao vas je.

Izgubili ste svoje ‘ja’? Svoj glas?

Bojite se odbijanja i neprihvaćanja? Povlačite se iz borbe, odustajete od sebe?

Godine pred vama pomoći će vam u transformaciji onih aspekata vaše osobnosti koje vam otežavaju da budete ono što jeste, ono što želite biti!

Možete prevladati strah od odbijanja, osnažiti osjećaj vlastitog identiteta, biti ponosni na sebe, prihvatite sami sebe i onda kad ste počinili pogrešku, kad ste slabi, kad ne znate i ne razumijete.

Ovaj Kiron potiče vas da sveg glasa viknete ‘ja jesam’ i stanete iza sebe!

Biti sam sebi dovoljno dobar.

Biti svoja hrabrost!

Biti svoja snaga!

Biti ‘ja’ bez obzira na to što drugi mislili o tome.

Na djelu je proces osnaživanja i ohrabrivanja koji možda neće proći bez poneke bolne lekcije, bez ponekog gubitka, ali imajte na umu da sve što vam dolazi, skoro svaki problem koji vas duboko dotakne je tu kako bi vam pokazao da ste mnogo veći nego što mislite da jeste. Primijetit ćete to u situacijama kada osjetite sindrom mučenika, kada se žrtvujete za nešto ili nekoga, kada se osjećate napušteno i neprihvaćeno.

Kroz proces zacjeljivanja tih rana, ozdravljujemo. Prestajemo se bojati tuđih prosudbi. Pronalaskom svog ‘ja’ jačate samopouzdanje, dobivate mir i unutarnju snagu.

Postajete ratnik koji se bori za ono do čega mu je stalo.

Postajete svjesniji svoje unutarnje moći.

Zapalit ćete unutarnju vatru.

I život vam se prestaje događati. Vi ga počinjete kreirati.

 

Photo by Chris Rhoads on Unsplash