Korona mijenja svijet

Astrološki gledano od siječnja ove godine na snazi je bio vrlo težak aspekt Saturna i Plutona s kojim je započela velika transformacija u kolektivnoj svijest čovječanstva.

Majka Zemlja, priroda, život, šalju nam vrlo jasne poruke. Svijet kakvog smo dosad poznavali i živjeli, postaje neodrživ i dolazi do dubinskih promjena u ‘organizmu’ čovječanstva.

Saturn i Pluton su u dalekoj prošlosti bili okidači ratova i sukoba golemih razmjera. Najavili su početak I svjetskog rata 1914. kada su bili u konjunkciji, isto kao i u siječnju ove godine te II svjetski rat koji je započeo u rujnu 1939., kada su Saturn i Pluton bili također u izazovnom aspektu. A sudarali su se i u vrijeme širenja AIDS-a, početkom 80-ih.

Sada se pojavila korona, a s njom i izolacija. Širenje straha i panike primorava nas da ispitamo i preispitamo prave životne vrijednosti, posvetimo sebi, ali i ne zaboravimo važnost zajedništva i brige za druge koji su u ovim vremenima iznimno bitni.

Korona je više od virusa koji ugrožava zdravlje, pa i život. On je simbol duboke prekretnice u razdoblju čovječanstva koje prolazi kroz krizu narcizma. Neki temelji se urušavaju. Shvaćamo da nismo svemoćni, jasno nam je da ne možemo kontrolirati život, pojavilo se nešto što je veće i moćnije od nas samih.

Saturn i Pluton sjeme su straha, rušenja, usmrćivanja, ali i novog rođenja. Na djelu je preporađanje ne samo ljudskosti i životnih vrijednosti, već i same planete Zemlje koja već pomalo podrhtava pod terorom ljudske ruke koja uništava prirodu, zagađuje vode, i sebe stavlja u centar Svemira.

Korona nije samo poziv da se pobrinemo za sebe i svoje zdravlje, već da duboko razmislimo o tome tko smo kao ljudi, kako se odnosimo jedni prema drugima, želimo li robovati moći, novcu, uspjehu, ambicijama, sebičnim, pohlepnim interesima ili idemo prema slobodi i oslobođenju, novoj vrsti zajedništva koje najavljuje ulazak Saturna i Jupitera u znak Vodenjaka od kraja ove godine.

Ovo je lekcija, ispit koji polažemo kao ljudska bića. A što ćemo iz svega naučiti, vidjet ćete se kroz naredne tri godine.

I koliko god nam se činilo da smo nemoćni pred ovom pandemijom, važno je znati da sve ovisi o nama. Hoćeš li pomoći susjedu? Hoćeš li umjesto tri, kupiti dva paketa toalet papira, a treći svjesno ostaviti na polici, misleći na one koji nemaju novaca za stvaranje zaliha? Hoćeš li biti društveno odgovoran i poštivati mjere predostrožnosti? Misliti na sebe, ali i na druge.

Svi smo povezani i kako je tebi, tako će biti i meni…

22.3. Saturn je ušao u znak Vodenjaka, a svega par sati kasnije Zagreb je pogođen jakim potresom. Postoje li uopće slučajnosti i što možemo očekivati kada se Saturn 1. srpnja ove godine vrati u znak Jarca, a 17. prosinca opet krene u znak Vodenjaka?

Sada, od kraja ožujka i početkom travnja Mars i Saturn najavljuju neka nova ograničenja i restrikcije. Moramo biti strpljivi i ne podleći strahu i panici.

Oko 5. travnja Jupiter i Pluton mogu aktivirati neke nove zakonske mjere, ali i dovesti do nekog novog momenta u cijeloj situaciji.

Moguće je da potkraj travnja dođe do smirivanja situacije, no potrebno je i pripremiti se za lipanj, mjesec u kojem ćemo postati svjesniji nekih posljedica, svega što smo prošli.

I kako ništa nije samo crno i samo bijelo, i ova zahtjevna i teška situacija u kojoj smo se našli donosi i neke dobre stvari. O čemu je riječ, pokazat će vrijeme koje dolazi.

Hoće li postati važnije ono što nosimo u sebi, od onog što nosimo na sebi?

Hoće li kredit za kupovinu novog automobila postati nepotrebna i nekorisna investicija?

Vraćamo li se prirodi, zemlji, onome što je još ostalo od nje?

Možemo li dopustiti plućima zemlje da dišu, prestati sječi šume, te početi pošumljavati?

Prestajemo li zagađivati prirodu?

Je li vrijeme da postanemo svjesni i odgovorni pojedinci?

Kao što vodite brigu o svom stanu, o popravcima, preuređenjima, čišćenju svog stambenog prostora, možemo li to isto činiti i sa Zemljom, našim domom?

Može li empatija pobijediti narcizam? Biti čovjek čovjeku?

I ne zanemarujte važnost kolektivne svijesti. Trenutno je puna panike, anksioznosti, strahova i borbe za preživljavanje. I oni koji su mirni u sebi, mogu osjetiti ovaj tremor.

Činjenje dobrih djela iscjeljuje.

Pružite ruku onome u nevolji.

Volite svoj dom, ovu planetu koja nas je počastila svojom ljepotom.

I vrijeme je da shvatimo kako nismo moćniji od prirode, od života samog. Poštujmo ono što imamo i počnimo cijeniti prave vrijednosti.

Iscjeljenje i boljitak polazi od svakog od nas. Povežimo se. Pružimo jedni drugima podršku.

Photo by Ben White on Unsplash