Lekcije retrogradnog Saturna u Vodenjaku

U razdoblju smo u kojem nas retrogradni Saturn u znaku Vodenjaka uči kako napraviti reviziju svoje prošlosti i bolje pripremiti ostvarenje budućih planova. Njegova retrogradna faza trajat će od 4. lipnja do 23. listopada i daje nam sasvim dovoljno vremena da dovršimo započeto i bolje shvatimo neka iskustva koja polako ostavljamo iza sebe.

Osvijestite što ste dosad postigli, a sigurno jeste i to puno. Nekad osobna postignuća uzimamo zdravo za gotovo ili sami sebi previsoko postavljamo ljestvicu pa ono što smo ostvarili nekako prođe ispod radara ili se doživi kao nedostatno ili nebitno. Ukratko, kada osvijestimo vlastita postignuća i shvatimo što sve možemo, lakše zabijamo nove golove.

Promotrite što u vašoj prošlosti još ne miruje, još je živo u vašem umu i srcu. Možete li tu situaciju bolje shvatiti, prihvatiti, oprostiti sebi, zahvaliti sebi, shvatiti što ste iz toga naučili? Mjeseci pred nama pomažu nam da zatvorimo neka vrata u sebi, ona vrata koja nam je život trenutno zatvorio, ali mi nismo dobro s tim.

Divno je prihvatiti ono što jest i kako jest sada. I djelovati, živjeti, krenuti s te pozicije. Lakše je. A potom će se pokazati što sutra donosi.

Gdje smo bili neodgovorni prema sebi i drugima? Kako možemo s više lakoće preuzeti odgovornost?

Ponovlja li vam se neka situacija iz prošlosti? Upravo ste dobili novu priliku za učenje.

Kako rukujete sa svojim vremenom? Jeste li skloni odgađanju i odugovlačenju? Kako bolje i produktivnije?

Čemu je u vašem životu prošao rok trajanja? Možete li to otpustiti?

Usuđujete li se jasno i glasno reći NE svemu onome što vas na bilo koji način ugrožava?

Kako strukturirati svoj život, planove, sebe disciplinirati?

Imate li problem u odnosu s jednim autoritetom? Kako razriješiti taj gordijski čvor?

Očitavate li stvarnost ili ste skloni bijegu u svijet očekivanja i snova?

Ovo su neka od pitanja koja nam mogu pomoći da riješimo neke unutarnje konflikte i poboljšamo kvalitetu svog života.

Sa Saturnom odrastamo, učimo, prihvaćamo vlastita ograničenja, gradimo nešto, shvaćamo da sve ima svoj slijed i da je na našoj vremenskoj liniji dobro koračati u skladu s onim što jest, u skladu sa sobom. Biti prisutan.

Utjecaj retrogradnog Saturna najviše će osjetiti Jarci i Vodenjaci, kao i oni koji ga imaju u svom osobnom horoskopu, a teme koje će on aktivirati ovisit će o mjestu na kojem trenutno boravi.

Photo by Elina Sazonova: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-black-top-2072584/