Ljeto 2024. – najvažniji datumi i aspekti ovog ljeta

16.7. Mars/Uran

Mars i Uran sastaju su na 26′ Bika, u blizini zvijezde Algol. Aspekt sam po sebi može donijeti razne napetosti i izazove koji se pojavljuju naglo i neočekivano. Već u danima prije osjećamo unutarnji nemir i potrebu da pojurimo, nabrzaka poduzmemo ili riješimo. Ovaj utjecaj može biti i pozitivan na način da nas pogura prema naprijed, omogućujući nam da se lakše separiramo od onoga što nam je teretno i zbog čega nemamo energije, volje ili poduzetnosti. Isto tako može donijeti i jaku fizičku privlačnost. Oprezno sa strujom i vatrom. Ne ulaziti u riskantne financijske transakcije. Pripaziti na vratni dio kralješnice.

21.7. Pun Mjesec u Jarcu

Drugi puni Mjesec u Jarcu ovo ljeto ovaj put odvija se na posljednjem stupnju znaka u blizini Plutona. To je aspekt kontrole, manipulacija, dubinske emocionalne transformacije, ali i prilika da promijenimo obrasce ponašanja i usmjerimo se na vlastite potrebe. Lako je moguće da se nešto privede kraju.

5.8. Retrogradni Merkur

Od 5. do 28. kolovoza Merkur se kreće retrogradno znakom Djevice i Lava. Vrijeme usporavanja. Vrijeme koje je poželjno iskoristiti za odmor i predah od obaveza. Sve što se značajno odvije u ovom periodu možda neće biti konačno, a u jasnijem obliku pokazat će se 12. rujna kada se Merkur vrati na poziciju s koje je krenuo retrogradno.

  1. do 18.8. – oprez!

Ovo razdoblje je prilično intenzivno i napeto, s obzirom da se imamo podosta planeta koje se bore za prevlast. Jupiter ulazi u izazovan aspekt sa Saturnom. To isto čini i Mars, a u sve će se umiješati i Venera u Djevici. Nailazimo na neku teškoću, a teme mogu biti vezane uz zdravlje, ljubav, odgovornost, starije osobe, neriješene probleme iz prošlosti. Budite oprezniji u prometu, kretanju i komunikaciji. Ne odlučujte ako niste sigurni. Pričekajte da vam se pokaže.

25.8. Merkur direkt

Merkur izlazi iz retrogradne faze i omogućuje nam da jasnije vidimo ono što nam je bitno. Polako se ukazuju rješenja.

1.9. Pluton na 29′ Jarca

Pluton se vraća na posljednji stupanj Jarca i podsjeća nas na nešto što je ostalo nedovršeno, a bilo je aktualno kroz travanj i svibanj ove godine. Udružuje se s Neptunom koji je na posljednjem stupnju Riba. Riječ je o karmičkim stupnjevima, sudbonosnim iskustvima koja nam pokazuju da smo na određenom mjestu učinili sve što smo znali i mogli. Vrijeme je da nešto otpustimo, privedemo kraju…

18.9. Pomrčina Mjeseca u Ribama

Odvija se prva pomrčina Mjeseca u znaku Riba, a koja će aktivirati određeno područje života kojim ćemo se intenzivnije baviti i kroz cijelu iduću godinu. Vrijeme je da očistimo tavan i podrum svog života. Vrijeme je da se naučimo povezivati sa sobom i odmarati… Više kad dođe vrijeme.

Image by Pacific Azure from Pixabay