Mars u Djevici – sređujem svoj život

Od 10. srpnja do 27. kolovoza Mars se kreće znakom Djevice i usmjerava našu pozornost na iscjeljivanje i liječenje, na uređenje i preuređenje onih segmenata života koji su u kaosu.

Djelovanje s ovim Marsom treba biti isplanirano i s jasnom namjerom što želimo ostvariti. Više se bavimo higijenom, čistoćom, zdravljem, ali i radnim obavezama. Omogućuje nam da uredimo svoju svakodnevicu na način da nam više služi i tako smanjimo stres i napetost. U protivnom, prepopterećenost i umor mogu donijeti manjak energije, porast nervoze, pa i neke zdravstvene smetnje.

Budući da se Mars ulaskom u Djevicu ulazi u aspekt sa Sjevernim čvorom u Biku, jasno je da nam ovaj tranzit pomaže da ostvarimo neke od naših najdubljih težnji i bitan je za rast i razvoj.

Evo i njegovih značajki bitnih za period pred nama

Pedantnost i produktivnost: pogled nam je na detaljima, pa nekad gubimo širu sliku a možemo i izgubiti dosta vremena pokušavajući se baviti onim što ne ide, umjesto da neke stvari sada ostavimo po strani i usmjerimo na energiju na ono što funkcionira. Pedantan i metodičan pristup okolnostima je pozitivan ukoliko donosi rezultate, no ponekad može biti i silno frustrirajući jer nam okolnosti ponekad ne dopuštaju takav pristup.

*Popravite nešto. Očistite svoj stambeni prostor, riješite se predmeta koje više ne koristite.

Kritičnost:  ključno je usredotočiti se na pružanje pomoći, na razumijevanje šire slike, a ne na kritiziranje drugih. Ovaj Mars je silno sklon kritici i perfekcionizmu, pa kad nešto ne funkcionira dolazi do nervoze ili sukoba. Sklonost kritici može dovesti do nesporazuma na poslu, ali i u privatnom životu.

* Razmislite prije nego što progovorite

Zdravlje: ​Posvetite se svom zdravlju, pripazite na prehranu i probavu. Unesite u svoju svakodnevicu više kretanja i tjelovježbe. Mogu se pojaviti i neke zdravstvene smetnje. Kada smo pasivni, postajemo nervozni i svadljivi.

*Što možete poduzeti kako biste poboljšali zdravstvenu situaciju?

Kad je u pitanju ljubavni život, želimo znati u što se upuštamo i kuda dalje idemo. Ponekad spašavamo partnera ili on postaje naš projekt. Budući da ovaj Mars nije praktičan, ljubav se češće iskazuje uslugama i podrškom, nego zagrljajem. I zapamtite, nitko nije savršen, odnosno svatko je savršen baš takav kakav je.

Photo by SHVETS production