Mars u Jarcu – snaga ambicije

S tranzitom Marsa znakom Jarca (17.3. – 15.5.) mijenjaju nam se prioriteti. Mars je planet koji u astrologiji opisuje našu energiju i djelovanje. Otkriva našu snagu i samouvjerenost. Njegov ulazak u prostore Jarca usmjerit će nas na ostvarenje praktičnih ciljeva. Više se okrećemo poslu, karijeri, pazimo na strukturu, organizaciju, budimo u sebi liderski duh i kad nešto odlučimo, od toga ne odustajemo. Kretanje i odlučivanje s ovim Marsom je mnogo opreznije nego što je to bilo dosad dok je taj planet boravio u Strijelcu. Sada se javljaju strah i nesigurnost od pogreške. Želimo točno znati kuda idemo, zašto tamo idemo i što bi nam se po putu moglo dogoditi.

Ambicije jačaju. Prisutan je snažan osjećaj odgovornosti, predanost ispunjenju zadataka, samodisciplina, strukturirani raspored djelovanja. Neki bi mogli osjetiti poticaj za pokretanje novog posla ili privatnog biznisa.

Usredotočeni smo na cilj i nema te prepreke koju nismo spremni prevladati. Strpljenje, upornost, odlučnost i ustrajnost odlike su ovog Marsa. Negativne strane su mu pretjerana tvrdoglavost, tamna strana ambicije, strahovi, beskompromisnost, pojava tjeskoba.

Padove i pogreške se teže podnose, postoji osjećaj neuspjeha i neostvarenosti koji mogu dovesti do depresije.

Pažnja nam je više usmjerena na posao i karijeru nego na privatni život. Porast poslovnih obaveza oduzima nam slobodno vrijeme, teže se opuštamo, zanemarujemo privatni život. Bilo bi dobro pripaziti na ravnotežu. Odnosi s autoritetima mogu se poboljšati, ali i pogoršati, ovisno u kakvoj ste trenutno situaciji.

Mars u Jarcu dobar je za Bikove, Djevice i Jarce – daje im više snage i odlučnosti u ostvarenju ciljeva. Ovo je zahtjevan tranzit za Ovnove i Vage koji će osjetiti pad energije i biti opterećeni nekim problemima u svom privatnom ili poslovnom životu.

Posebno važni dani njegovog tranzita su:

*31.3.-3.4. Mars konjunkcija Saturn

Problemi sa starijim osobama, muškarcima i autoritetima. Pasivna agresija. Blokade u djelovanju – strahovi i nesigurnosti. Mogućnost prekida jednog odnosa. Teškoće u izražavanju ljutnje. Seksualnost. Posebno zahtjevan aspekt za Ovnove i Vage, dijelom i za Rakove.

*9.-12.4. Venera trigon Mars

Dobre ljubavne prilike. Značajan susret. Zaljubljivanje. Strast. Aktivan društveni život. Aktivnosti vezane uz novac i ljubav donose probitak i sreću, osobito za Djevice, Bikove i Jarce.

*24.-28.4. Mars konjunkcija Pluton

Jačanje volje. Kontrola. Jaka seksualnost. Sklonost nasilju. Velika ljutnja. Mogućnost manipulacija. Destruktivni porivi. Podčinjavanje drugih i dominacija. Težak aspekt za Ovnove, Vage. Značajan za Škorpione.

*13.-15.5. Mars kvadrat Uran

Nagli prekidi odnosa. Bez kontrole. Eksplozije, štete, kvarovi. Nepromišljeno djelovanje. Protiv pravila, buntovnost. Nepredvidivi i nagli događaji. Neminovan izlazak iz zone sigurnosti.  Bitno za Vodenjake. Zahtjevno za Ovnove, Jarce, Vage i Rakove.

Photo by rawpixel.com on Unsplash