Mars/Neptun – suosjećajnost, seksualnost, inspiracija

Danas, 11.3. Mars i Neptun naći će se u pozitivnom aspektu, pa nas dobre namjere i vizija pozitivne ideje može potaknuti na djelovanje. Jasno nam je što hoćemo i kako do toga doći. Ovo je aspekt aktivnosti iz samaritanskih pobuda. Možemo osjetiti strast, privlačnost prema nečemu ili nekome, ali isto tako osjetiti i dubinu suosjećajnosti. Motivirani smo pomoći drugima, kreativnost i maštovitost su naglašeni. Posvećenost humanitarnim aktivnostima i umjetnosti mogu biti ispunjavajući.

Mars djeluje, a Neptun sanja, možda je ovo pravi trenutak da se zaputimo u smjeru vlastitih snova i krenemo s njihovim ostvarenjem.

Težimo romantici, zavodimo i dopuštamo si biti zavedeni. Jasnije možemo vidjeti one pozitivne kvalitete u osobi koju volimo. Detektor laži je vrlo izoštren, ne nasjedamo na manipulaciju, prijetvornost i neiskrenost.

Mjesec je u Biku, kreće se prema Marsu i također sudjeluje u ovoj igri. Putenost, seksualnost i potreba da ostvarimo svoje tjelesne potrebe jako su naglašeni.

Budući da je Venera u Vodenjaku ona je buntovna, idealistična i sudara se s ovom materijalnom energijom Mjeseca i Marsa u Biku. I tako će biti veći dio mjeseca. Pa očekujte neke nove uvide na polju odnosa. Sukob Venere i Marsa nekad može dovesti i do prekida, ljubomore, pa i do nevjere.

Ovo je i dobar dan za bavljenje financijskim poslovima kao i za pronalaženje kreativnih i domišljatih načina kako poboljšati svoju materijalnu situaciju.

I dobro je ne zaboraviti na retrogradni Merkur. Ulazimo u neke dijelove sebe koje smo sakrili, potisnuli. Osjećamo da se nešto događa, a nije nam jasno što. Dopustite se vrijeme za tišinu, ne moramo uvijek znati što se događa. Samo promatrajte. Uvidi će doći, prije ili kasnije, a s njima i odluke.

I možda nas nešto danas duboko dotakne, probudi, usmjeri na pravi put. Pruži nam osjećaj sigurnosti u nesigurnim vremenima.

A možda i ovaj dan prođe slično kao i prethodni.

Sve ovisi o nama. Idemo li nekud ili stojimo na mjestu?

Svaki novi dan je prilika za novi početak. Za novi uvid i shvaćanje sebe i svog života.