Mars u Ovnu – budi vođa svog života

Pred nama je nešto više od šest mjeseci unutar kojih će se Mars kretati prvim znakom Zodijaka.

Mars će u Ovnu boraviti od 28. lipnja 2020. do 6. siječnja 2021. Svi ćemo na neki način imati dobrobiti od ove energije budući da je Ovan prirodno sjedište ovog borbenog planeta. U nečemu krećemo ispočetka, idemo prema naprijed.

Nakon svih pomrčina, retrogradnih planeta koji nas primoravaju da pogledamo u ono što ne funkcionira, ovaj Mars nam omogućuje djelovanje u smjeru boljitka, promjene i napretka.

On je borben, daje nam energiju, motivaciju da se zauzmemo za sebe, kažemo odlučno ‘ne’ svemu što ide protiv nas.

Djelovanje postaje užurbanije, spontanije, direktnije, nema više dilema i zastajkivanja, grabi se prema naprijed po svaku cijenu.

Treba nam pobjeda, idemo prema uspjehu, ne trpimo više loše uvjete.

Preuzimamo inicijativu. Idemo u nove osvajačke pohode i ljubavne i poslovne.

Nestrpljivost, agresivnost i manjak kontrole je nešto s čim se trebamo naučiti rukovati. Bacamo se u iskustvo bez da prethodno razmislimo je li to dobro za nas ili nije. Kao da više ne želimo gubiti vrijeme ili imamo dojam da nema vremena.

Sad ili nikad, moto je ovog energičnog Marsa.

Sport i sportske aktivnosti, ali i sportske ozljede postaju važniji i češći.

Osnažuju su hrabrost, odlučnost i natjecateljski duh. No manjka suradnje.

Ja znam kako i što treba – izjava je koju biste često mogli čuti narednih mjeseci, što ponekad može stvoriti dojam bezobzirnosti ili ne uvažavanja potreba/mišljenja druge strane. S ovim Marsom teže pristajemo na kompromise.

Osobe u uniformi, brza vožnja, seks za jednu noć, problemi s glavom, očima i zubima, oružje i oštri predmeti, vatra, eksplozivne reakcije, upalni procesi i visoke temperature – češće su teme ovog utjecaja.

Očekuje nas i njegova retrogradna faza koja je posljednji put bila na djelu od kraja lipnja do kraja kolovoza 2018. dok je Mars boravio u Vodenjaku. Ovaj put će krenuti unatrag 9.9., a iz retrogradne faze će izaći 14.11. ove godine. Pripremite se na usporenije djelovanje ili nemogućnost djelovanja u smjeru kojim ćete krenuti.

Na svom putovanju kroz znak Ovna ući će u izazovne aspekte s Jupiterom, Saturnom i Plutonom u znaku Jarca, pa tih dana posebno budite na oprezu.

Mars kvadrat Jupiter (3.-5.8.; 17.-21.10) – lakomislenost, problemi sa zakonom, financijske poteškoće, rizik nije isplativ, kockanje sa sudbinom.

Mars kvadrat Saturn (23.-29.8.; 27.9.-2.10.) – problemi s autoritetima i starijim osobama, pasivno agresivno ponašanje, svađe i prekidi, strahovi, problemi s ostvarenjem ciljeva.

Mars kvadrat Pluton (13.-17.8.; 7.-12.10.; 21.-24.12.) – nasilje, svađe, kriminal, kraj, opsesivnost, ljubomora i zavist, ovisnički obrasci djelovanja, borba za moć, štetna kontrola.

Ja vodim.

Ja sam ratnik.

Ja pobjeđujem.

Ja ću sam.

Što želim, to ću i dobiti!