Mars u Raku – intuitivni uvidi

Planet Mars koji opisuje našu energiju, način na koji djelujemo i aktivnosti na koje usmjeravamo najviše pažnje, od 16. svibnja do 1. srpnja kretat će se znakom Raka.

Prostor nježnog i emotivnog Raka i nije najbolji dom za ovaj borbeni planet. U narednom će razdoblju naše aktivnosti biti osjećajno obojane. Osjećaji se teže kontroliraju, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. Lako bivamo povrijeđeni, ranjivi smo, reagiramo preosjetljivo, uzrujaju nas sitnice.

Usporeno kretanje, pretjerani oprez (jedan korak naprijed, dva unatrag), nedostatak izravnosti i natjecateljskog duha, mogu osobito teško pasti osobama koje su navikle odlučno i energično hrliti prema ostvarenju ciljeva.

No ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutarnji glas koji će nam ‘pokazati’ je li nešto dobro za nas ili nije. Osjetit ćemo to u trbuhu. Kad smo u blizini osobe uz koju osjećamo težinu u abdomenu i unutarnji grč, to je znak da se trebamo udaljiti.

Ovo je vrijeme kada bi mnogi mogli poduzeti neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, obiteljskih odnosa. Nešto popravljamo u domu, preuređujemo, obiteljske obaveze su u porastu, osobito one roditeljske.

Ovo je zaštitnički raspoložen Mars, pa imamo pojačanu potrebu skrbiti i njegovati one koje volimo. Pokazati nježnost, pripadati nekome. Zaštititi bližnje od problema, čak i do te mjere da njihove terete preuzmemo na sebe.

Tuđe reakcije doživljavamo osobno, ponekad se ne znamo obraniti, reći ‘ne’, dopuštamo više nego što možemo podnijeti, popustljivi smo nekad i na vlastitu štetu. Zaziremo od direktnog sukoba i sučeljavanja, povlačimo se tamo gdje se osjećamo sigurno, u račji oklop – tamo nam nitko ništa ne može.

Skloniji smo i potisnuti ljutnju, a sve što je potisnuto traži izlaz prema van.

No ako i kada napadamo činimo to pod motom – napad je najbolja obrana. Obrambeni mehanizmi su silno jaki.

S ovim se Marsom možemo vraćati u prošlost, na neka stara mjesta kako bismo vidjeli ima li tu još nešto za nas. Uspomene nas mogu obuzeti do te mjere da smo skloni pokleknuti i vratiti se u nešto što smo napustili.

Strah je jedan o većih problema s kojima se susreće ovaj nesigurni Mars, pa možemo olako odustati od nekih aktivnosti i planova koji nas primoravaju da izađemo iz zone sigurnosti.

No ovo je i zagrljajni Mars, dodir koji liječi, utjeha, tišina, dubinski osjećaj dobra koji nas pokreće i motivira, brižnost, toplina. Sada se možemo utopiti u zagrljaju osobe koju volimo, osjetiti se sigurno, zaštićeno. Intimnost i bliskost su njegove snage, samo ako se usudimo otvoriti svoje srce.

Osim jake intuicije, ovaj Mars je i silno maštovit, kreativan, umjetnički nastrojen, pa tijekom ovog tranzita možemo više uživati u nekom hobiju i aktivnostima koje nam pune dušu.

Duge šetnje i boravak uz more, vodu imaju ljekoviti i opuštajući učinak.

Photo by 嘉淇 徐 from Pexels