Mars u Škorpionu – za tobom žudim

Photo by Derek Thomson on Unsplash

U subotu, 9.12. Mars ulazi u znak Škorpiona i ostat će u tom znaku sve do 27. siječnja iduće godine. Dosta je bilo Vagine diplomacije, takta, dilema, ljubaznosti. Ovaj Mars traži izravnost i jasan stav. S njim djelujemo nagonski, vrlo strastveno, nema predaje i posustajanja. Tjelesna privlačnost postaje jača od razuma, ljubomora i žudnja često vode igru. Potreba za kontrolom postaje važna, isto kao i moć te način kako ju koristimo.

Želje će biti nevjerojatno snažne, a odlučnost da dobijemo što želimo, još jača. Stvara se velika snaga, usmjerenost i energija kojima se mogu prevladati velike prepreke i izazovi. Mars u Škorpionu ima izdržljivost trkača maratona kojem je pogled prikovan za ciljnu liniju. Mars u Škorpionu potaknut je željom: ako ne znate što želite, nećete stići nigdje, osim u besmislene fiksacije i frustracije.

Tijekom Marsa u Škorpionu seksualna priroda će se pojačati i postoji opasnost da postanemo oduševljeni intenzitetom vlastitih želja. Intenzivne emocije otežavaju promatranje stvari na nepristran način. Možemo osjećati kao da nas neka magnetska sila vuče prema objektu naše želje i gubimo sposobnost da vidimo stvari smireno i objektivno.

Mars u Škorpionu ima potencijal da nas ubaci u stanje opsesivnosti, može nas dovesti na prilično mračni teritorij, a da uopće ne budemo svjesni da smo se izgubili. Ljubomora, osvete, manipulacije i nasilje samo su neke od tamnijih manifestacija ovog žestokog tranzita.

Čak i kod miroljubivih osoba pojavljuju se neugodni osjećaji, osobito kad se nađe u izazovnom aspektu s Mjesecom (21.12.; 27.12.; 3. i 4.1.; 20.1.). Agresija, bijes i strah od gubitka kontrole mogu biti osobito izazovne pojave na području intimnih odnosa gdje se susrećemo s pitanjima moći i kontrole, privrženosti i ranjivosti. Često se ide iz krajnosti i krajnost, kao da ništa između ne postoji, a u ljutnji postoji poriv da se poruši, spali sve što se gradilo – destruktivnost na djelu. Postoji tendencija da ćemo nešto okončati, usmrtiti, završiti i to ćemo učiniti vrlo radikalno, a na tom mjestu punom ruševina spremno početi graditi nešto sasvim novo.

Simbolika ovog Marsa vezuje se uz operativne zahvate, probleme s reproduktivnim organima, uz kirurge, detektive, poreznike, financijske inspekcije, osiguravajuće tvrtke, rudare… Ovaj tranzit koristi osobama koje traže dobit ili dobivaju nešto od drugih.

Njegove boje su crna i crvena.

Ključni pojmovi su intimnost, seks, tajnost, moć, intenzitet, opsjednutost.

Njegov tranzit bit će od velike pomoći Rakovima, Ribama, pa i Škorpionima, zajedno s Djevicama i Jarcima. Ovi će znakovi imati više energije, bit će odvažniji, sigurniji u sebe i svoje postupke. Bikovi, Vodenjaci, Lavovi morat će donijeti neke odluke vezane uz svoj privatni i poslovni život. Izgledno je da će staviti točku iza jedne priče, nešto završiti jer će svaka daljnja borba biti previše iscrpljujuća. No što će se u stvari događati u vašem životu tijekom ovog tranzita, uvelike ovisi o tome kojom će se kućom kretati u vašem natalnom horoskopu.