Mars u Jarcu – vrijeme novih postignuća

Planet Mars koji pokazuje način kako djelujemo i na koji ostvarujemo naše planove, boravit će u znaku Jarca od 4. siječnja do 13. veljače.

Disciplina, promišljenost i ustrajnost u realizaciji zacrtanih planova, bitni su saveznici u ostvarenju ambicija. Ovaj nam Mars omogućuje da se motiviramo, upoznamo i osvijestimo našu unutarnju snagu, pogledamo u svoje ambicije i ne odustajemo kada nam je nešto bitno, bez obzira na sve prepreke na putu do cilja.

U prilici smo riješiti neke stare probleme, strahove i ograničenja zbog kojih ne ostvarujemo ono što želimo. On nam pokazuje koliko smo uporni i kako ne treba žuriti, već ići korak po korak i biti strpljiv u djelovanju.

Odgovornost, dosljednost, struktura i spremnost da se krećemo unatoč preprekama, vodi nas dalje nego što možemo zamisliti.  Planovi trebaju biti realni i ostvarivi i tada nema toga što s ovim Marsom ne možemo izgurati.

Ovaj tranzit može pokrenuti promjene na poslovnom planu, u odnosu s autoritetima i starijim osobama, ali nas učiti praktičnosti, disciplini i strpljenju koji nam omogućuju da ostvarimo zamišljeno.

Negativne teme ovog tranzita su: rigidnost, neprilagodljivost, problemi s kostima, zubima, koljenima, nepovjerenje i sumnjičavost, pesimizam, neosjetljivost za tuđe potrebe.

Sada je dobro (re)definirati i jasno postaviti ciljeve, te propitati što za nas znači uspjeh.

U prilici smo kvalitetnije upravljati vlastitim resursima, resursima drugih ljudi ili barem to naučiti.

Pokazuju nam se i sva pitanja odgovornosti. Preuzimamo li odgovornost za svoje postupke? Čine li to isto i neke osobe oko nas ili će tako jednostavno krivnju za ono što se događa prebaciti na drugoga?

U čemu smo dobri i kako možemo biti još bolji i uspješniji?

Jesmo li svjesni da smo lideri svog života ili još uvijek trebamo potvrdu autoriteta?

Tražimo li prečicu do uspjeha ili smo svjesni da je dolazak na cilj putovanje koje je prepuno novih saznanja i lekcija?

Iskoristite ovaj period kako biste shvatili što vam je u životu uistinu bitno, vrijedno i u čemu ili kome je dobro posvetiti svoje vrijeme i energiju.

Photo by Dominika Roseclay: https://www.pexels.com/photo/modern-workplace-with-devices-and-home-plants-4300393/