Mars u Vagi – kako mogu usrećiti sebe kroz svoje odnose?

Od 15. rujna do 30. listopada planet akcije, djelovanja prelazi u znak Vage. U ovom ćemo razdoblju biti usmjereni na naše odnose, partnerstva, na druge ljude i na ono što nam pristiže od njih.

U razdoblju koje će trajati do kraja listopada neki naši odnosi će aw promijeniti, vidjet ćemo neke stvari koje su nam dosad promicale, upoznat ćemo nove ljude, možda i prekinuti ili zahladiti odnos koji nam zadaje nevolje.

Sada više no ikad imamo priliku vidjeti sebe u zrcalu koje nam pridržavaju drugi ljudi. Ono što nas jako uznemiruje kod njih, ono što nas ubacuje u stanje otpora, što nas ljuti, vjerojatno je nešto što imamo i u sebi, ali smo nespremni s tim se suočiti. Jer to preziremo, jer nam to smeta…

Zato naredni tjedni mogu biti i jako poučni u smislu osobnog razvoja, osobito ako zauzmemo ulogu svjesnog promatrača i gledamo bez reagiranja, bez drame.

Aha, ovo me ljuti…

Zašto me to ljuti?

Što mi to govori o meni?

Koliko ste dobri u postavljanju granica? Znate li se zaštititi od onoga što dolazi izvana, a ugrožava vas. Usudite li se izraziti sebe, reći ‘ne’ onda kada to uistinu trebate.

Dajete li se premalo ili previše u svoje odnose? Ravnoteža primanja i davanja je ključna.

Izvjesno je da će vam se neki ljudi sada prikazati u novom svjetlu, da ćete trebati donijeti neke odluke, što neće uvijek biti jednostavno jer ovaj Mars dosta dvoji, neodlučan je.

Što ako se odlučim za opciju A i u potpunosti izgubim sve druge mogućnosti?

Ovaj Mars je veliki šarmer i zavodnik. Ukoliko vam se učini da vas netko osvaja, moguće je da iza toga ne stoje ozbiljne namjere, zato si dajte vremena.

Pravednost, traženje ravnoteže, medijacija, miroljubivo rješavanje sporova, ali i pasivno agresivno ponašanje neke su od njegovih karakteristika.

Sporovi, parnice, početak novog partnerstva, raskid lošeg odnosa – sve su to mogućnosti koje su izvjesne kroz predstojeće razdoblje.

Photo by David Dvořáček on Unsplash