Mars/Uran – dani izvan kontrole

Retrogradni Mars ulazi u egzaktni kvadrat s Uranom u znaku Bika i taj aspekt potrajat će i biti najintenzivniji prva četiri dana kolovoza.

Već smo jednom doživjeli i proživjeli ovaj aspekt oko 17. i 18. svibnja, a ponovit će se opet od 15. do 20. rujna.

Pokušajte se prisjetiti što vam se događalo sredinom svibnja. Je li se tada otvorila neka tema? Jeste li imali neko iskustvo koje je bilo intenzivno i neizbježno?

Jer evo nas sada opet na tom mjestu. Događaj ne mora nužno biti identičan, ali naš doživljaj bi mogao biti. Ono što ćemo osjećati ili shvatiti je nešto što je dobro zapamtiti jer bismo kroz rujan napokon mogli zatvoriti to poglavlje, podvući crtu, donijeti odluku.

Mars u Uran proizvodit će revolucionarne energije. Nešto izaziva našu buntovnost, primorava nas da izađemo iz zone sigurnosti, riskiramo unatoč strahu. No ovo je i vrijeme kada nije pametno ludovati, odnosno donositi odluke u stanju ljutnje i uznemirenosti. Razdražljivost, netolerancija, frustriranost mogu otežati ili iskriviti našu potragu za istinom.

Pripremite se i na mogućnost kvarova nekih uređaja ili predmeta (prijevozno sredstvo, računalo, mobitel…).

Događaji mogu biti neočekivani i nepredvidivi. Nešto je izvan naše kontrole. Krenemo jednim putem, a nešto nas skrene u potpuno drugom smjeru.

Nasilje i agresivnost nisu isključeni, kao i problemi s vatrom, strujom ili u avionskom prometu.

Neke situacije, odnosi mogu završiti, budući da je Uran povezan sa slobodom i nemoguće je trpjeti i podnositi ono što vas pritišće ili što ne možete promijeniti.

Vrlo često se pod ovakvim aspektima može događati unutarnji konflikt između onoga što želite raditi i onoga što ste primorani raditi. Nemir.

Budi se i hrabrost, ona luda i nepromišljena hrabrost – idem pa što bude! Nekad je to i jedini način. Učini pa ćeš vidjeti što će se dogoditi.

Dobro je vidjeti gdje vam ‘curi’ energija. Rasipate li ju na više stvari od jednom?

Različite su posljedice ovog aspekta. Neki će shvatiti da se toliko mnogo promijenilo i dogodilo u samo par dana. Drugi će ostati iznenađeni jer im neće biti jasno kako nisu mogli predvidjeti da će se to dogoditi.

Čuvajte se padova, ozljeda, osobito u koljena.

Pripazite na vrat, grlo.

Neke od tema mogu biti vezane uz novac, prijateljstvo, planove koje želite ostvariti, isključivost, očekivanje podrške, rušenje ograničenja…

Imate li neku planetu od nultog do drugog stupnja Bika, Lava, Škorpiona ili Vodenjaka, osjetit ćete ovaj aspekt intenzivnije ovisno o tome o kojoj je planeti, kući riječ ili kojim poljem ona vlada. Isto vrijedi za rođene  oko 20. siječnja, 20. travnja, 23. srpnja, 24. listopada.

 

Photo by Ian Froome on Unsplash