Mars/Uran – nešto bi moglo ‘eksplodirati’

Mars se približava Uranu u znaku Ovna koji se upravo sprema okončati višegodišnji tranzit tim znakom. Kao da nam poručuje – u prošlosti je bilo mnogo iznenađenja, turbulencija, kriza i prekida, a sada je vrijeme da podvučete crtu i shvatite što vam je to donijelo i čemu vas je naučilo. Nalazi se na posljednjem stupnju Ovna i kao da požuruje stvari prije nego što uđe u prostore opreznog Bika. Kao da nema prostora za strpljenje i podnošenje – sad ili nikad! Vrijeme je da se krene i to odmah!

Imat ćemo onaj AHA moment, uvid, shvaćanje, dobiti jasnoću koja nam nedostaje, a možda i donijeti neke konačne odluke o temama s kojima nismo bili načisto, a koje se direktno odražavaju na našu (ne)stabilnost.

Prije nego što prijeđe u znak Bika 6. ožujka, susrest će se s Marsom. Taj aspekt već sad možemo osjetiti, a egzaktan će biti 13. i 14. veljače, dosta snažno potenciran i oko 10. veljače kada bi se lavina mogla pokrenuti.

Mars i Uran mogu stvoriti dosta ekstatičnu i nepredvidivu atmosferu. Nešto neočekivano se događa, nešto na što ne može utjecati, a još teže kontrolirati.

Riječ je o energiji revolucije, buntovništva, razdražljivosti, originalnosti, naglosti i nepromišljenosti. Srljamo, iako ne znamo kuda idemo. Pokušavamo nešto dobiti na silu. Budući da je ovaj aspekt donekle pod utjecajem Plutona, dobro je biti oprezniji u konfliktnim i rizičnim situacijama. Nasilje nije rješenje.

Slijedimo instinkte, strast, djelujemo hrabro i odvažno, inspirirani smo krenuti u nešto novo. No kažem, dobro je biti promišljen. Paziti da ne učinimo nešto čime ćemo samima sebi naštetiti.

Neki problemi se mogu zakuhati, a ljutnja eskalirati.

Netko ili nešto nas može šokirati.

Željni avantura i flerta mogu doći na svoje.

Željni iskoraka u nešto novo i posve drukčije, na pravom su mjestu.

Oni koji odluče nešto prekinuti ili ostaviti iza sebe, učinit će to bez mnogo razmišljanja.

Može doći i do kvarova nekih uređaja.

Kršimo pravila i dogovore.

Ovaj aspekt uručuje nam pozivnicu za slobodu. Djelovati prema svom nahođenju, a da pritom ne ugrožavamo druge.

Rođeni na prijelazi između Ovna i Bika, Raka i Lava, Vage i Škorpiona te Jarca i Vodenjaka mogu prilično osjetiti ovaj aspekt.

 

Photo by ActionVance on Unsplash