Mars u Vagi – bi ili ne bi?

Mars od 4. listopada dobiva značajke Vage i tako će biti sve do 19. studenog. Ovo nije najbolja pozicija za planet koji je zadužen za aktivnost, inicijativu, za našu pokretačku energiju.

Umjesto da se izravno kreće prema cilju i ostvaruje započeto, ovaj Mars bi mogao upadati u dileme. Odgađa aktivnost, važe između dvije opcije njemu jednako dobre, a potom ima dojam ako izabere jednu da je nešto propustio ili izgubio. Zato dugo odvaguje, često odustaje od obje opcije i propušta neke prilike.

Vaga je u astrologiji zadužena za odnose s drugima, kako bračne, ljubavne, tako i za poslovna partnerstva. Stoga će ta područja u narednih više od mjesec dana biti jako aktivna i prepuna promjena. Od novih početaka, do svađa i razilaženja, sve ovisi o tome kako je on položen i aspektiran u vašoj natalnoj karti.

Proturječnost ovog položaja je u tome što je Mars simbol rata i borbenosti, a sada će se kretati znakom koji se zalaže za mir i kompromise. Riječ je o miroljubivom ratniku, ali sve dok ne izgubi strpljenje. Tada postaje vrlo nezgodan i više se koristi pasivnom agresijom, nego direktnim napadom.

Pitanja vezana uz pravdu, pravne postupke, ljepotu, veze, brak i bračnog partnera bit će dominantne.

Šarmiranje, zavođenje, dijelom i romantični porivi obojat će naše odnose s osobama suprotnog spola. Novi počeci odvijat će se nešto sporije, ali sve bi mogla ubrzati jaka strast, postojanje fizičke privlačnosti.

U svojim aktivnostima i odlukama češće uzimamo u obzir kako će na to reagirati drugi ljudi. Više činimo zbog drugih i u ime odnosa jer imamo dojam da ćemo i mi na taj način biti zadovoljeni. Treba nam publika i potvrda drugih, inače imamo dojam da su naša djela ostala nezamijećena.

I tijekom ovog tranzita potrebno je više strpljenja i prema sebi i prema drugima. Ako očekujete od drugih da budu izravniji u svojim postupcima i da pokažu što žele, mogli biste se razočarati. Možda će se druga strana boriti s nekom odlukom i nesposobnosti da ju donese.

I suočite li se u ovom razdoblju s problemima u jednom odnosu, tražite miroljubiva rješenja. Ali ih, tražite, nemojte se ponašati kao da oni ne postoje. Ono što se sada ne riješi moglo bi buknuti, eksplodirati nakon što Mars uđe u znak Škorpiona, od 19. studenog.