Mars i Venera u ratu – odmjeravanje snaga i tko će koga…

Mars ponovno ulazi u znak Vodenjaka kojeg je privremeno napustio u kolovozu tijekom svog retrogradnog kretanja. Neke teme koje smo započeli ili otvorili u svibnju te tijekom ljeta, u naredna skoro dva mjeseca mogu dobiti svoj završetak.

Posebno značajni dani su 9. i 10. listopad kada se Mars vraća na poziciju s koje je krenuo retrogradno. Pitanja će pronaći svoje odgovore. Odvažit ćemo se na akciju koju planiramo i oko koje smo dosad okolišali. Mnogo toga bi se moglo razjasniti u narednim tjednima, a osobito u danima oko gore navedena dva datuma u listopadu.

No ima nešto što je dobro spomenuti, a pred nama je.

Venera je u Škorpionu, Mars u Vodenjaku, ta dva planeta kad su u sukobu mogu unijeti dosta nemira u odnose. Dolazi do borbe za nadmoć, javlja se ljubomora, posesivnost, osvetoljubivost. Može se pojaviti i povećana sklonost nevjeri.

I Venera i Mars su u jakim znakovima, nitko ne odustaje i posustaje. Spremni su se nadmetati do točke razaranja.

Stoga ako ovih dana naiđete na neki ljubavni problem ili se posvađate s voljenom osobom, stanite na loptu. Pričekajte da se smiri ljutnja, mržnja, što god da osjetite. Nemojte reagirati dok se u vama kovitla tornado emocija.

Možda imamo neke zahtjeve ili očekivanja koji trenutno ne mogu biti ispunjeni.

Češće reagiramo iz straha od napuštanja.

Hoćemo nešto po svaku cijenu, forsiramo, guramo, a onda shvatimo da je upravo naše ‘silovanje zbivanja’ dovelo do odbijanja suprotne strane.

U nekim odnosima može doći i do seksualnih poteškoća, odnosno do suočavanja s činjenicom da im seks u vezi ili braku nije više toliko privlačan.

Želje su prejake, teško se kontroliraju, pa je lako moguće da učinimo nešto zbog čega ćemo poslije požaliti ili se okrivljavati.

Veze koje započnu ovih dana mogu biti nabijene strastima, no isto tako i upitnog roka trajanja.

I kad ili ako krene loše, nemojte za sobom porušiti sve mostove ako niste sigurni da je to potrebno učiniti.