Merkur u Biku – sređivanje i oplođivanje financija

Pred nama je nešto dugotrajniji tranzit Merkura znakom Bika koji će se odvijati od 3. travnja do 11.lipnja. Dugo za Merkur, ponajviše zbog njegovog retrogradnog kretanja (21.4.-15.5.).

Merkur u ovom znaku traži vrijednost, pouzdanost, odabire sigurne opcije, razmišlja što dugoročno od neke situacije ili osobe može dobiti.

U navedenom razdoblju više se bavimo financijskom strukturom i materijalnim aspektom života. Ovo je sjajno vrijeme kako bismo uravnotežili prihode i rashode ili pokrenuli novi poslovni projekt koji će nam dugoročno donositi dobit.

Jasno će nam se pokazati što je korisno, vrijedno, razumno i u što je dobro ulagati vrijeme, energiju i novac. Tražimo i trebamo opipljive rezultate.

Ovaj Merkur i nije osobito kreativan, više se s njim držimo onoga za što znamo kuda nas vodi i što bi nam moglo donijeti. Priklanjamo se isprobanim metodama.

U komunikaciji s drugima cijeni se jasnoća, usmjerenost na cilj te sažeti odgovori bez puno filozofiranja.

Mnogi će pokreuti ili razmatrati kupoprodaju nekretnina ili pod njegovim utjecajem riješiti jednu financijsku situaciju s kojom se dugo bore

U vrijeme njegovo retrogradnog kretanja nije pametno ulaziti u krupne investicije, potpisivati ugovore i započinjati novi poslovnu suradnju, no korisno je razdoblje za temeljitu financijsku reviziju i planiranje.

Pozitivno za…

Usvajanje novih vještina i brušenje postojećih

Upoznavanje sebe kroz sustav vlastitih vrijednosti

Osvještavanje svog unutarnjeg kapitala

Financijsko planiranje i pokretanje novih poslova (ne u retrogradnoj fazi!)

Bavljenje praktičnim pitanjima, planiranjem i organizacijom

Povećanje zarade i štednja

Negativno

Nefleksibilnost i krutost u stavovima

Tvrdoglavo ustrajanje na nečemu samo da dokažemo da smo u pravu

Pretjerana ozbiljnost i konzervativnost

Ne vidimo krupni plan

I na kraju ovaj Merkur nam u iduća dva mjeseca može pomoći u preispitivanju svih segmenata našeg života kako bismo uvidjeli što to imamo, a vrijedno je našeg vremena, pažnje, pa i ljubavi, a što je pametnije ostaviti u prošlosti.