Merkur kreće direktno! Što sad?

28.3. u jutarnjim satima Merkur završava svoje retrogradno kretanje i sa 16 stupnja Riba, gdje se nalazi i Neptun kreće prema naprijed.

Možemo osjetiti neko olakšanje. Kao da neki stari tereti, opterećujuće misli, zastoji i odgode nestaju i ustupaju mjesto jasnoći i većoj motivaciji. Sada možete bolje vidjeti i protumačiti ono što vam se događa ili vam se događalo u proteklim tjednima. Dobivate neke odgovore, stvarate sporazume, pokrećete ono što je stajalo na mjestu.

Mjesec se nalazi u Jarcu, približit će se Saturnu, Plutonu i južnom Mjesečevom čvoru. Nešto vezano uz prošlost, neko iskustvo, emocija, neriješeni problem, nešto što je samo gurnuto pod tepih a nije do kraja riješeno može imati utjecaj na nas ovih dana. Možda doživimo neku emotivnu katarzu, možda nam se probude uspomene, možda nas nađe neka dobro čuvana tajna, afera ili pukne balon iluzija, pa nam se ukaže istina.

A istina dolazi kad smo spremni za nju, kad ju prizovemo, kad ju možemo podnijeti.

I dobro ju je zatražiti, stoga idite za onim što želite saznati, pitajte, tražite odgovor. Važnije je znati na čemu ste, nego stajati na mjestu i živjeti u nadi.

I ako treba, neka nas i zaboli na neko vrijeme. Sigurno je da će trajati kraće, nego da okrećemo glavu na drugu stranu jer ne možemo pobjeći od stvarnosti.

A stvarnost nas sada zove na suočavanje.

Neki novi momenti i spoznaje mogu biti vezani i uz posao koji radite, vaš poslovni status, cilj koji želite ostvariti, odnos s autoritetima, ocem, starije osobe, preuzimanje odgovornosti.

Nešto iz prošlosti može opet biti servirano ispred nas. Ako se to dogodi, pravi je trenutak da saznate zašto je to tu i kako to možete riješiti.