Merkur kreće prema naprijed, kreni i ti!

U nedjelju 12. srpnja u prijepodnevnim satima, Merkur će krenuti prema naprijed s 5′ stupnja Raka. Vrludao je unatrag od 18. lipnja, izazivao nemir, nejasnoće, odgode, ali nam i omogućio da shvatimo neke situacije iz naše prošlosti. To shvaćanje moglo je uroditi novim uvidima koji nam sada pomažu da promijenimo svoj način razmišljanja i ponašanja.

Iza sebe smo u samo nešto više od mjesec dana ostavili tri pomrčine Mjeseca, retrogradno kretanje Venere, dočekali povratak Saturna u znak Jarca, a sada i Merkurov pokret prema naprijed. Burna i intenzivna vremena. Vjerujem da se mnogo toga događalo u vašim životima i da ste iz toga nešto shvatili i naučili.

Sada je vrijeme kada u svoju mapu života ucrtavamo novi put. Donosimo odluke, pokrećemo stvari, jasnije vidimo, brže shvaćamo. Stanje kakvo je bilo, više nije održivo, kako na globalnoj razini, tako i u našem mikro svemiru.

Sada smo ohrabreni izgovoriti, učiniti. Dileme i nejasnoće bi trebale biti sve manje. Obzori se raščišćavaju. Postavljamo pitanja na koje dobivamo odgovore. Informacije su dostupnije. Događa se AHA moment.

Vladar Merkura u Raku je Mjesec koji će se na dan njegovog pomaka prema naprijed nalaziti u Ovnu. Vrijeme je za inicijativu, hrabrost, odlučnost, novi početak, zauzimanje za sebe, za ispunjenje vlastitih potreba. Krećemo u nove pobjede.

I posebnu pažnju obratite na razdoblje oko 26. srpnja kada će Merkur doći na poziciju s koje je krenuo unatrag. To je vrijeme konačnog raščišćavanja. Vidimo sjenu, slijepu pjegu, ono zbog čega smo se osjećali zakočeno, prestrašeno. To može biti značajan trenutak, osobito ako svjesno promatrate sebe i svoj život.

Živimo u vremenu velikog buđenja. Okrenite se oko sebe, pogledajte u sebe, u tuđe živote, globalnu scenu. Sve se stubokom mijenja. Sve nam je dozvoljeno osim stajanja na mjestu. Tu propadamo, padamo i ne budemo dobro.

Zato kreni! Život čeka na tebe.

Image by Siggy Nowak from Pixabay