Merkur kreće prema naprijed! Sada mi je jasno!

Ovi protekli dani, od početka prosinca pa sve do danas mogli su biti nešto zahtjevniji. Sukob između Sunca i Marsa mogao je dovesti do sukoba, jačanja antagonizama i nervoze, iscrpljenosti, problema s muškarcima, pa i do prolaznih zdravstvenih smetnji. No isto tako poticao nas je da krenemo u akciju i izborimo se za ono do čega nam je stalo. Taj sukob traje još neko vrijeme iako se tenzije polagano smanjuju.

Danas u večernjim satima,  6.12. Merkur kreće prema naprijed. Vjerujem da će doći i do pomaka u vašim životima, samim tim što će vam neke situacije biti jasnije. Sada možete početi rješavati nejasnoće i probleme iz prošlosti. Progovoriti o onome o čemu ste šutjeli. Pitati i tražiti odgovor. Pokrenuti, inicirati, odlučiti. Možda će vam i neki odgovori ili uvidi doći sami. Misli su sređenije, jasnije vidite uzrok nekim događanjima.

Istovremeno Sunce se nalazi u kvadratu s Neptunom i Marsom. Dakle još uvijek trebamo vježbati strpljenje i suzdržanost. Ako ste razdražljivi, ako slabije spavate ili se čudno osjećate a ne znate zašto, pričekajte da prođe ovih nekoliko dana. Postupajte oprezno, razmišljajte racionalno, ne dopustite da vam zablude ili nerealna nadanja zamute vid. Mars u bliskom kontaktu s Neptunom može donijeti laži, skrivanja, neiskrenost, probleme s vodom, plinom, alkoholom i opijatima općenito. Može se pojaviti i snažan osjećaj krivnje ili potreba da nešto učinite u tajnosti. Možete prevariti ili biti prevareni. Pasti na šarm romantičnog zavodnika/zavodnice. No isto tako ovo je vrijeme nadahnuća i novih vizija te sposobnosti ostvarenja zamišljenog. No da biste uspjeli, dobro je vjerovati i vizualizirati sam cilj. Iskoristite i dobrobiti meditacije!

Mjesec je u Škorpionu, bliži se Merkur još jedan aspekt koji nas potiče na komunikaciju i razgovor, osobito kad su u pitanju osjećaji, strasti, pa i novac. Možemo zaista doći do vrlo korisnih saznanja.

Venera je ušla u Škorpiona, znak koji traži intenzivna i strastvena ljubavna iskustva i igra na sve ili ništa! Do kraja mjeseca može biti rastanaka, ali i vrlo intrigantnih afera.