Merkur u Lavu – radite ono što volite, volite ono što radite

Glasnik bogova Merkur, 29. lipnja ulazi u znak vatrenog Lava i ostat će u tom znaku više od dva mjeseca, sve do 6. rujna.

Razlog tom dugom boravku u Lavu bit će njegovo retrogradno kretanje koje će započeti 26. srpnja i potrajati do 19. kolovoza.

S obzirom da će ovaj Merkur obilježiti ljetne mjesece dobro ga je bolje upoznati.

Njegova kreativnost i potreba za izražavanjem svojih osobitih talenata nešto je bez čega on ne može živjeti. S ovim Merkurom manje stvaramo poslovne planove, rjeđe analiziramo, ne izgaramo u radu, već uživamo u igri, druženju, komunikaciji s dragim ljudima i djecom. Uživamo u onome što volimo.

Komuniciramo srcem, pomalo i dramatično, teatralno, pretjerujemo, kao da smo na kazališnim daskama. Želimo da naše riječi dopru do drugih, budu prihvaćene, a kad se to ne dogodi, žestoko krećemo u obranu svojih stavova. Neprihvaćanje naših ideja doživljavamo suviše osobno.

Ponos je jako izražen.

Ego također.

Tražimo neku posebnu svrhu, želimo biti osobiti u svemu što činimo, a to je moguće jedino ako ne kopiramo druge, već slijedimo sebe, izražavajući svoju autentičnost.

Gdje tražite pljesak, divljenje, potvrdu? Možda još niste sami sebi priznali koliko vam je to potrebno. A što više žudite za tim, više se dokazujete, a pljesak je sve rjeđi i tiši.

Kad djelujete iz svog centra, iz srca, ne mareći što će drugi reći i misliti o tome, a sigurni ste da ste na svom ‘mjestu’, potvrda dolazi, a da ju niste niti tražili.

S Merkurom u Lavu imamo priliku aktivirati društveni život, uživati u blizini onih koje volimo. U prilici smo upoznati i neke nove ljude koji će nas oduševiti ili zainteresirati za neku novu ideju.

Sada nam prijatelji mogu pomoći u ostvarenju poslovnih planova.

Imate li neke hobije ili se bavite kreativnim radom (moda, film, glazba, pisanje…) iskoristite ovaj tranzit.

S Merkurom u Lavu radimo ono što volimo i to je način kojim punimo stanice svog tijela zadovoljstvom, srećom, uživanjem. Dajte svom unutarnjem djetetu hranu. Što ste najviše voljeli raditi kao dijete? Što vas je najviše zabavljalo?

Zavodite riječima, gestama. Lav je i znak flerta, zaljubljenosti, srca. Ne dajte da vam ljeto protekne bez pokojeg ljubavnog uzbuđenja, ovaj Merkur pomoći će vam da se nađete u pravo vrijeme na pravom mjestu, ako tako odlučite!

I kad zakorači u prostore Lava dočekat će ga Uran u znaku Bika. Dogodit će se energetski konflikt između planeta koji je zadužen za komunikaciju, rad, razmišljanje (Merkur) i planeta koji diže revolucije, traži distancu, slobodu, krši pravila, prekoračuje granice (Uran). Možda je vrijeme da se usudimo reći, usudimo pomisliti i to i ostvariti. Možda je vrijeme da prestanemo slijediti tuđa pravila, već počnemo stvarati svoja. Na djelu je revolucija uma, na način da smo više no ikad spremni razmišljati izvan granica predvidljivog i poznatog!

 

Photo by Bernard Hermant on Unsplash