Merkur nam osvještava nešto važno

U ponedjeljak, 18. listopada u popodnevnim satima Merkur kreće prema naprijed s 10 9′ Vage. Njegovo retrogradno kretanje trajalo je od 17. rujna. Osim nekih odgoda, odustajanja i neočekivanih zapleta koji su se mogli ponajviše odvijati na polju suradnje i odnosa s drugima, mogao je biti i od pomoći. Na površinu je izbacio neke okolnosti od kojih okrećemo glavu i prisilo nas na suočavanje.

Mnogo se toga moglo presložiti ili drukčije posložiti, a sada nam nova pozicija daje i novu perspektivu. Ako još niste uvidjeli dobrobiti njegovog retrogradnog kretanja, nije još gotovo.


Prisjetite se nekih važnih informacija, savjeta koje ste možda dobili od drugih. Upravo tu se krije rješenje vaših dilema i nedoumica.

Ako je vaše ponašanje u odnosu doprinijelo zaoštravanju problema i udaljavanju, eto prilike da to uvidite i priznate sami sebi. Neka promjena krene od vas.

Popravite oštećeno i pokvareno. Pokrenite ono što što vam je na umu, a predugo ste okolišali.

Razmislite malo i pokušajte osvijestiti koja je bila glavna tema kojom ste se bavili u posljednjim tjednima. Tu leži prilika za poboljšanje i rast.

Merkur kreće naprijed s 10 stupnja Vage, a nasuprot je Kiron u Ovnu. Suočavamo se s vlastitim nesigurnostima, komunikacijskim izazovima, osvještavamo sve one bolne okolnosti koje smo proživjeli kroz interakciju s drugima. Postajemo svjesniji koliko riječi mogu boljeti, raniti. Zato je ovo idealno vrijeme da oprostimo, možda sebi, možda nekome koga smo u posljednje vrijeme povrijedili.

Na isti dan i Jupiter kreće prema naprijed s 22′ stupnja Vodenjaka. Pred nama je period unutar kojeg možemo unaprijediti poslovnu situaciju, otputovati negdje, upisati neku edukaciju, sresti osobu koja će nam dati veliku podršku.

I ne zaboravite da se još okolnosti pripremaju za pravi uzlet. 3. studenog Merkur dolazi na poziciju s koje je krenuo unatrag. Tada sve počinje, pokreće se i razjašnjava.