Merkur u Raku – onaj na koga intenzivno mislite, misli na vas

U četvrtak, 28. svibnja Merkur ulazi u znak Raka i tu će se zadržati sve do 5. kolovoza. Prilično dugi period boravka u jednom znaku za taj brzi planet, a razlog tome bit će njegovo retrogradno kretanje koje će se odvijati od 18. lipnja do 12. srpnja, o čemu ću još pisati u narednom periodu.

Merkur u Raku je prilično podložan emocijama. Misli i osjećaji su sada u sinergiji. Pitanje koje nam ovaj Merkur upućuje je – što osjećaš u vezi određene situacije li osobe?

On nam može izoštriti intuiciju koja će u narednom periodu biti naš vodič kroz životne okolnosti.

Okreće nas prema domu, pitanjima vezanim uz stanovanje, roditeljsku ulogu, odnose s roditeljima, djecu.

Sada je dobro upotrijebiti maštovitost i kreativnost. Izraziti se kroz pisanje. Više čitati, a svakako manje razmišljati, osobito ako nas misaoni procesi ne vode prema rješenju.

Sentimentalniji smo, češće se prisjećamo osoba i situacija iz daleke prošlosti, čak i djetinjstva.

Riječi će osjećajno motivirati, ali i raniti. Poruke koje dobivamo od drugih mogu biti romantične i nježne, ali i majčinski ohrabrujuće.

Kad smo ljuti, tada zašutimo. Ovaj Merkur nije sklon svađama i prepirkama, kada mu je nešto neugodno, povlači se iz interakcije.

Povezivanje s drugima ide kroz razgovor o osjećajima, spremniji smo dijeliti misli koje su osobne prirode. Otkrit ćemo zato nam je teško, što nas boli, zbog čega smo zabrinuti ili tužni, a takvi razgovori mogu imati ljekoviti učinak. Pretočite svoje osjećaje kroz riječi, ako ne kroz razgovor s dragim ljudima, barem kroz pisanje. Vodite dnevnik.

S osobama s kojima smo povezani, možemo i intuitivno komunicirati. Padne nam napamet određena osoba, a potom shvatimo da i ona razmišlja o nama.

 

Photo by Seth Doyle on Unsplash