Merkur u Raku – riječi koje grle i bude osjećaje

Merkur, planet intelekta i komunikacije ulazi 4. lipnja u prostore Raka i u tom će prostoru ostati do 27. lipnja, da bi se u drugoj polovini srpnja vratio tom znaku jer će biti retrogradan.

Nakon vrckastog, domišljatog i nerijetko duhovitog blizanačkog Merkura, sada imamo priliku upoznati drugačije kvalitete ovog planeta. Njegova ‘obojanost’ osjećajnošću i maštovitošću vodenog Raka, čini ga pomalo introvertiranijim, povučenijim.

Više razmišljamo, manje pričamo.

Puno sanjarimo i maštamo.

Nekad se zagubimo u vlastitim mislima, pa djelujemo odsutno.

Intuitivno dolazimo do dobrih prilika i rješenja.

Nekad riječi neće biti potrebe jer ćemo osjetiti, predosjetiti tuđe namjere i potrebe.

Riječima možemo utješiti, ‘zagrliti’, raznježiti.

Komunikacija s okolinom može postati mirnija, toplija i brižnija. Sada osjetljive teme možemo prezentirati na prihvatljiviji način.

Kad se naljutimo, šutimo i nosimo neizgovoreno u sebi.

Percepcija stvarnosti nije uvijek najistinitija. Lako upadnemo u zamku vlastitih očekivanja i nerealnih želja.

Kreativnost i maštovitost su u porastu. Pišite. Vodite dnevnik, osjetite svoje misli. Kako ste s njima?

Ovo je dobrodušan Merkur, ne poznaje zlo, ne voli uvrede, izbjegava svađe. On bi širio toplinu, ljubav, osjećao se povezan s onima koje voli. Pa ako se u idućim danima osoba do koje vam je stalo povuče dok ste ljuti, izbjegne svađu, a razgovor izostane, možda joj treba vremena da sredi misli i izrazi ono što hoće.

S ovim se Merkurom više bavimo djecom, obiteljskim i stambenim pitanjima. Usmjereni smo na potrebe najbližih, na našu privatnu okolinu i na tim poljima možemo očekivati najviše događanja i novih iskustava.

Možda neka iskustva probude sjećanja, pa se vratimo u prošlost, povežemo se opet s osobom s kojom smo izgubili kontakt. On nas može i vratiti u djetinjstvo, dati nove uvide i shvaćanja vezane uz odrastanje i odnose s roditeljima.

S ovim se Merkurom dobro snalaze pripadnici vodenih i zemljanih znakova, dok će Vage, Ovnovi, nešto manje Jarci nailaziti na nešto više izazova u komunikaciji i ostvarenju planova.

 

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash