Merkur u Blizancima – zanima me kako razmišljaš

merkur u blizancima

U razdoblju od 3. svibnja do 11. srpnja Merkur zauzima prostor Blizanaca i potiče nas da više razgovaramo, razmjenjujemo ideje, učimo nešto novo, a zabavu pronađemo na kraćim putovanjima, izletima ili kroz ostvarenje novih poznanstava na društvenim mrežama.

Pozvani smo da artikuliramo svoje misli, ‘sredimo’ stanje u svom umu, objasnimo logično, otvoreno izgovorimo ono što jest kako bi nas drugi bolje shvatili.

Ovaj Merkur voli puno pričati, čitati, učiti, znatiželjan je, voli biti informiran, ali ponekad se javlja i površnost jer ga puno toga zanima i želi sve obuhvatiti odjednom.

Igramo se s riječima, zavodimo intelektom, porukama, izbjegavamo dublje razgovore jer nekako nismo spremni zaroniti u težinu stvari.

Dobro je vrijeme za pohađanje tečajeva i edukacija kojima možete poboljšati svoje znanje.

Planiramo putovanja, kupujemo novo računalo, televizor ili mobitel, možda čak i prijevozno sredstvo.

Postavljamo pitanja, tražimo odgovore. Želimo znati.

Zanimljivi susreti događaju nam se na cesti, parkiralištu, u kvartu u kojem živimo.

Hodajte, vozite bicikl, živite aktivno, vaše će vam tijelo biti zahvalno jer ćete fizičkom aktivnošću smiriti um, manje razmišljati i bolje se osjećati.

Od 29. svibnja do 22. lipnja ovaj će Merkur biti retrogradan, pa se naoružajmo strpljenjem jer se okolnosti usporavaju kako bismo jasnije vidjeli ono što je bitno za nas.

Image by ElisaRiva from Pixabay