Merkur u Jarcu – važni poslovni razgovori

Merkur, planet koji nam pokazuje kako komuniciramo, otkriva naše mentalne kapacitete i preokupacije, 14. siječnja prelazi u znak Jarca i tu će se zadržati do 5. veljače.

Puno toga se sada možemo promijeniti u našem načinu razmišljanja i pristupu svakodnevnim zaduženjima. Ovo je ozbiljan Merkur i s njim zaobilazimo površne razgovore koji troše naše vrijeme.

Postajemo pomalo skeptični prema novim idejama, prihvaćamo ih sporije i trebamo vremena kako bismo prikupili dokaze i informacije i kroz taj način prihvatili novo i nepoznato.

Povećava se sposobnost pomnog i strpljivog proučavanja informacija te razdvajanja činjenica od fikcije. S njim postajemo usmjereni na ono što je realno i moguće te ostvarivo kroz određeni vremenski period. Ne zanimaju nas potencijali, mogućnosti, samo konkretno i dokazivo.

Unutar navedenog period prisutna je veća usmjerenost na posao, potrebe da se dokažemo, ostvarimo zadane poslovne ciljeve.  Moguće je da započnemo rad na novom projektu, obavimo važan poslovni razgovor ili nešto privedemo kraju.

Od presudne važnosti bit će i jasna komunikacija s nadređenim osobama, kao i naša spremnost da kratko i jasno drugima izložimo naše mišljenje.

Cijeni se pragmatičnost, pouzdanost i odgovornost. Ono što govorimo potrebno je da slijede i naša djela.

Komunikacija s drugima postaje opreznija i nešto suzdržanija. Nema ishitrenosti, spontanosti i onog, ma lako ćemo. Sada je bitno znati, kako ćemo…

Razmišljamo oprezno, disciplinirano, strateški i racionalno, a na taj način možemo uspostaviti red u kaosu. Upravljamo okolnostima, zbivanjima, u radnom procesu i ljudima, a što je najvažnije i samima sobom. Odmjerenost u nastupu prema drugima može nam ići u prilog.