Merkur/Uran – riječi i misli koji razbuđuju

Merkur ulazi u bliski aspekt s Uranom koji smo mogli osjetiti prethodnih dana, a u četvrtak 30. travnja bit će na svom vrhuncu. Njihov spoj u Biku omogućuje nam da reprogramiramo neka uvjerenja koja nam štete, usudimo se razmišljati izvan okvira, napustimo neke obrasce razmišljanja koji nas drže na mjestu, a na tom se mjestu ne osjećamo dobro.

Ovaj spoj može donijeti iznenadno rješenje, ali i neočekivani zaplet. Sve se događa naglo, poput udara groma, i primorani smo neke okolnosti pogledati iz drukčije perspektive od one na koju smo navikli.

Zanimljivo je da u ovom aspektu ima mnogo nestrpljivosti, brzine i razdražljivosti, a odvija se u Biku koji je odmjeren, staložen i spor. Nešto nas tjera prema naprijed, a s druge strane imamo dojam da trebamo sporije jer je važno da budemo sigurni u svoje odluke i procjene.

Može se dogoditi onaj moment da dugo razmišljate o nekoj situaciji i iznenada vam ‘pukne film’ i kažete – ma neka bude što treba biti, ili učinit ću to pa što bude! I to će biti trenutak velike promjene.

Dobivate neočekivanu vijest.

Odjednom dolazi nova ideja.

AHA trenutak.

Jedan razgovor vam može pomoći da progledate, bolje vidite.

Reagiramo naglo i impulzivno, prije odluke dajte si malo više vremena.

Budite originalni i kreativni, usudite se učiniti nešto drukčije nego dosad.

Elektronika i uređaji za komunikaciju mogu zakazati. Možda se i odlučujete za kupovinu novih uređaja putem interneta.

Financije i odluke vezane uz imovinska pitanja dobivaju na važnosti.

 

Photo by Brigitte Tohm from Pexels